Miniroparuns op de Noorderpoort en de J.J. Anspachschool

Foto:

Dat de Roparun leeft in Dongen wisten we al langer. Maar twee sponsorlopen op twee opeenvolgende dagen blijft natuurlijk bijzonder. Op 18 mei werd er gelopen op de parkeerplaats van de J.J. Anspachschool. Een dag later was het de beurt aan De Noorderpoort. Beide keren was uiteraard Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje van de partij.

Kippenvel
Op beide scholen waren er gastlessen gegeven en hing de school vol met posters en spandoeken. Toen het confettikanon afgeschoten was, werd er gerend tot de wangen rood en de haren nat waren. Dat kwam natuurlijk ook omdat er langs de kant vele (groot-) ouders stonden aan te moedigen. Het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje verzorgde de sponsorloop van een feestelijke aankleding, muziek, een speaker, drinken en lekkers na de loop en begeleiding van de enthousiaste kinderen. Net na de bocht werden er honderden high-fives gegeven aan de Orange Donkey, de onvermoeibare mascotte van ’t Halve Zolenlijntje. Toen de laatste en oudste kinderen van de scholen gelopen hadden, verzamelde de hele schoolgemeenschap zich voor de apotheose, de bekendmaking van de eindopbrengst van deze sponsorloop. Toen 8 kinderen alle symbolen en cijfers omgedraaid hadden, werd er alleen maar gejuicht. Er stond €5.530,60 te lezen! Om kippenvel van te krijgen zeiden de Roparunners.

Op de Noorderpoort was in 2020 al een mooi bedrag opgehaald voor de Roparun, maar vanwege de toen plotseling invallende corona kon er geen miniroparun gehouden worden. Het begin bedrag van twee jaar geleden stond al op €1.532,45, maar dat vonden veel kinderen en hun sponsoren blijkbaar nog niet genoeg. Alle verwachtingen werden overtroffen toen het uiteindelijke bedrag op €4.398,92 bleek uit te komen. Monden vielen open van verbazing, maar uit de meeste monden klonk een gejuich van trots en blijdschap.

Al dit geld, samen bijna tienduizend euro, gaat naar de Roparun. Die zorgt er op haar beurt voor dat het geld besteed wordt aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.
Nog meer Roparunfeest in Dongen

De Roparun loopt dit jaar niet van Parijs naar Rotterdam. De estafetteloop van ruim 530 km gaat van Enschede naar Rotterdam en doet daarbij ook Dongen aan. Die passage op 5 juni zal niet ongemerkt voorbij gaan. De route gaat, net als ’t Halve Zolenlijntje, oranje kleuren. ’t Halve Zolenlijntje heeft een van haar bivakplaatsen in Dongen en in het gebouw van de J.J. Anspachschool gaan zo’n 25 vrijwilligers van de Stichting Roparun overnachten. Op het terrein van Atledo is er een ware festivalsfeer met een vijftal bands en zangers en een DJ. Alle 157 passerende teams zullen daar een onvergetelijk onthaal krijgen. De leden van ’t Halve Zolenlijntje nodigden dan ook alle aanwezigen op de scholen uit om op de avond van 5 juni te komen aanmoedigen, want ze hadden bewezen prima supporters te zijn die wel van een feestje houden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen