Jos en Nollie Damen-Pijpers 65 jaar getrouwd

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Onlangs was burgemeester Marina Starmans op bezoek bij Jos en Nollie Damen-Pijpers om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun 65-jarig (briljanten) huwelijk.

Op 27 februari 1967 stapten Jos en Nollie in het huwelijksbootje gestapt. Jos werd geboren in de Eindsestraat enkomt uit een gezin met 12 kinderen waar hij de op 1 na oudste was.  Nollie is geboren in de Rijensestraatweg en komt uit een gezin met 8 kinderen. Ze is de 1 na jongste in het gezin. Hun woning was het laatste huis in de Rijensestraatweg in Dongen over het kanaal richting Rijen.

Jos ging werken als bedrijfsleider bij een groot fruitbedrijf op Kasteel Horn in Limburg. Na 10 jaar werd het bedrijf opgekocht door een watersportbedrijf en waren Jos en Nolle genoodzaakt te vertrekken. Zij hebben daar fijn gewoond en gewerkt. Jos wilde graag in het fruit blijven werken en solliciteerde bij een fruitbedrijf Biesheuvel in Spaarndam. Het was een hele overgang van Limburg naar Noord-Holland. Het was leuk werken en wonen maar na 2 jaar kwam de werkgever met de vervelende mededeling dat het bedrijf werd opgekocht door het Rijk. Er kwam een recreatiegebied.

Van de nood een deugd gemaakt is het paar terug verhuisd naar Dongen, waar zij zijn gaan wonen in het ouderlijk huis, horend bij het tuinderij bedrijf. Jos ging terug naar zijn vorige werkgever in het fruitbedrijf voor een paar dagen in de week en werkte daarnaast een paar dagen in de week in de tuinderij en winkel voor groente en fruit en verpakte levensmiddelen. Het liep goed maar het was niet helemaal war gezocht werd. Lange werkdagen en weinig vrij.

Jos ging op zoek naar ander werk en werd aangenomen als bedrijfsleider op de Vulcaan, een bedrijf in kunstmest en gewassen beschermingsmiddelen. Jos en Nollie hadden zelf geen kinderen maar wel 2 aangenomen pleegkinderen, een jongen en een meisje. Het paar verhuisde naar de Bizetstraat waar ze 34 jaar gewoond hebben en waar de kinderen zijn uitgevlogen. Het ging allemaal goed. Er kwamen ook nog 3 kleinkinderen.

Tot het pensioen van Jos bleef het paar in de Bizetstraat wonen. Toen Jos meer vrije tijd kreeg is hij gaan hard lopen. Dat was zijn lust en zijn leven. Hij heeft veel marathons gelopen, in New York, Berlijn, Parijs en Polen. Daarnaast heeft hij 15 jaar training gegeven bij Atledo. Nollie heeft jaren als oppas gewerkt. Naast het sporten werden ook andere leuke dingen gedaan zoals dansles, badminton en line dancing.

Sinds 15 jaar wonenJos en Nollie met veel plezier in een appartement in een monumentaal pand. Het pand is de oude schoenfabriek van Smits. waar de oude dag in redelijke gezondheid gesleten wordt. Jos is 88 jaar en Nollie 86 jaar.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen