Op zoek naar staafmatten voor in jouw tuin? Dit is de oplossing

Foto: Pexels.com

Ingezonden Op zoek naar een tuinafscheiding die zowel duurzaam als betaalbaar is? Een draadhekwerk is een uitstekende techniek om de grenzen van uw tuin af te bakenen met behoud van een open uitstraling. Bovendien is het een flexibele oplossing die kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Welke soorten gaashekwerk zijn er? Dat kunt u hier lezen!

Wat is de definitie van staafmathekwerk?
Spijlenhekwerk bestaat uit spijlenmatten en palen die door beugels bijeen worden gehouden. De staafmatten zijn gemaakt van gegalvaniseerd, gelast metaaldraad dat jarenlang kan overleven dankzij een beschermende poedercoating. Deze draadpanelen zijn niet alleen sterk, vormvast en duurzaam, maar ze zijn ook goedkoop. Het is dan ook geen verrassing dat prikkeldraadomheiningen populair zijn bij huiseigenaren en bedrijven.

Staafmathekwerk heeft vele voordelen.
Er zijn alleen maar voordelen aan het installeren van draadhekwerken. U kunt op deze draadpanelen niet alleen vertrouwen voor hun duurzaamheid en hoge waarde, maar ook voor de volgende zaken:

 • De verticale en horizontale metalen spijlen, evenals de mazen ertussen, geven de spijlenmatten een open aspect. Wanneer u het uitzicht van uw woning wilt behouden, zijn draadpanelen zoals deze een uitstekende keuze.
 • Diverse afmetingen: De hoogte van uw spijlenhekwerk kan worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren. Deze hekken zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar tot een hoogte van ongeveer 2,5 meter. Houd er rekening mee dat uw gemeente beperkingen kan hebben op de maximale hoogte van omheiningen in uw voor- en achtertuin.
 • Langere levensduur: Zink en een beschermende coating maken draadpanelen uiterst weerbestendig. Hierdoor hoeft u geen tijd te besteden aan het onderhoud van deze vorm van afrastering.
 • Spijlenmatten bieden inbraakbeveiliging en zijn in hoogte verstelbaar. De hoogte is instelbaar. Hierdoor is het een uitstekende aanvulling op uw inbraakbeveiliging. Wilt u gebruik maken van spijlenmatten om uw woning te beveiligen? Gebruik de offerte van mthekwerken.nl om hulp te krijgen van een lokale professional.

Staafmat hekwerk types
Overweegt u een spijlenhekwerk te plaatsen? Dan heeft u twee mogelijkheden: enkelstaafshekwerk of dubbelstaafshekwerk. Een kort overzicht van beide types:

 1. Schermen met een enkele balk
  Afrasteringen met enkele spijlen zijn iets dunner, met horizontale en verticale spijlen van ongeveer 4,7 mm in diameter. Elk van deze spijlen heeft een knik aan de boven- en onderkant, waardoor de afrastering dun kan worden gehouden. Ook de verticale spijlen reiken niet verder dan de barrière. Een enkelstaafs hekwerk is meestal tussen de 1 en 1,43 meter hoog. De hoogte wordt mede bepaald door de plaats van de afrastering en de wetten die uw gemeente hanteert.
 2. Schermen met dubbele spijlen
  Verticale en horizontale spijlen met een diameter van ongeveer 5,5 mm vormen een dubbelstaafs hekwerk. Bovendien worden over de hele breedte dubbele spijlen gebruikt, met één verticale spijl ertussen. Dit maakt dubbele spijlenhekwerk een beetje sterker en beter bestand tegen inbraak. De hoogte van dubbele spijlenhekwerk wordt bepaald door de voorschriften van uw gemeente en of u een huis of een bedrijf afschermt.

Hekwerk met draadpanelen als blikvanger

Denkt u erover om een schutting met spijlenmatten te laten plaatsen? Dan zijn er een paar dingen te overwegen voor een succesvol eindresultaat op uw maat:

 • Kleuren: Staafmatten zijn verkrijgbaar in een groot aantal RAL-kleuren. De meest populaire tinten zijn groen, zwart, of antraciet, maar andere kleuren zijn ook denkbaar. U kunt ook de dikte van de metaaldraad, de maaswijdte, en de maasvorm naast deze kleuren kiezen.
 • Muur- of poortverbinding: U kunt een poort in uw omheining opnemen waar u gewoonlijk een andere paal zou plaatsen. Ook als u het hek tegen een muur zet, heeft u maar één paal nodig.
 • Voetplaten: naast grondpalen kunt u ook voetplaten gebruiken om uw palen vast te zetten. Wanneer de grond onder de afrastering verhard is, is dit een geschikt alternatief.
 • Laat u een enkele of dubbele poort plaatsen als onderdeel van uw omheininginstallatie? Dan moet u beslissen of u een enkele of dubbele poort wilt. Dit is afhankelijk van hoeveel ruimte u nodig heeft, bijvoorbeeld voor het vervoer van een kruiwagen, grasmaaier of andere grote voorwerpen.

Reacties

Cookieinstellingen