Nog 100 dagen tot de Vuelta

Foto:

Na twee jaar uitstel zal de 77e editie van de Ronde van Spanje, beter bekend als de Vuelta, op 19 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap. En de wielrenners komen ook door Dongen. Donderdag  ging het activatieprogramma officieel van start met de ‘100 dagen tot La Vuelta campagne’.

Een divers peloton van 50 deelnemers in LVH-shirt bracht via een fietstocht Breda – ‘s-Hertogenbosch – Utrecht de eerste rode trui van La Vuelta 2022 naar Utrecht toe. Oosteind was tijdens deze tocht één van de halteplaatsen. Onder toeziend oog van onder meer wethouder René Jansen van Dongen werd daar de Vueltavlag gehesen door Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout, gedeputeerde Stijn Smeulders en Joop Zoetemelk, de eerste Nederlandse Vuelta winnaar

La Vuelta Holanda
Op vrijdagavond 19 augustus 2022 is de officiële start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda, waarbij de renners ook door Dongen komen. Oorspronkelijk zou La Vuelta in 2020 al door Dongen rijden, maar door corona werd de route toen aangepast. “Zowel de twee provincies, de drie steden en de 34 parcoursgemeenten staan al enige tijd in de startblokken”, zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure. “En dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, bedrijven, sportverenigingen en scholen die allemaal een mooi feest in hun buurt willen maken van La Vuelta Holanda. Ik denk dat iedereen er enorm naar uitkijkt!”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen