VoorleesExpress Dongen zoekt voorleeskanjers

Foto: Theek5

VoorleesExpress Dongen is op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen met een taalachterstand, zodat deze extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat er een vrijwilliger bij hen thuis of in de bieb voorlezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress is een landelijk initiatief, waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een enthousiaste vrijwilliger. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling en verrijkt de taalomgeving van kinderen. Samen met de voorleesvrijwilliger wordt de taalomgeving verrijkt en zet het gezin samen stappen naar een betere taalontwikkeling.

De voorlezer
Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt of je spreekt af in de bibliotheek. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Je zult merken dat je echt een belangrijke rol gaat spelen in het gezin.

Ben je geïnteresseerd?
Spreekt het je aan om zich op deze manier in te zetten voor deze groep kinderen? U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via de website van VoorleesExpress: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/dongen/vrijwilliger.

Meer informatie
Als er voldoende vrijwilligers zich hebben aangemeld, wordt er een speciale informatiebijeenkomst ingepland. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over het project de VoorleesExpress en over het vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.theek5.nl/voorleesexpress of neem contact op via mail met Yvonne Stevens op [email protected].

 

Reacties

Cookieinstellingen