Thomashuis Dongen ontvangt Stichting Met je hart Dongen

Foto:

In Thomashuis Dongen wonen acht mensen met een verstandelijke beperking. Ze wonen hier samen als een gezin met dagelijkse ondersteuning van begeleiders.

Naast hun dagelijkse bezigheden zoals dagbesteding, sportclubjes en hobby’s vinden de bewoners het ook erg leuk om uitstapjes te maken en dingen te ondernemen. Ze genieten enorm van gezelligheid en lekker eten maar ook om anderen te kunnen helpen. In de lockdown hebben zij voor Met je hart kleine pakketjes rondgebracht naar een aantal ouderen in Dongen. Dit vonden zij zo leuk dat hierdoor het idee is ontstaan om een aantal van deze lieve ouderen eens in het Thomashuis uit te nodigen.

Op woensdag 4 mei 2022 heeft het Thomashuis een gezellige middag verzorgd voor zes ouderen van Met je hart Dongen. Met veel liefde en plezier hebben de bewoners en de begeleiders van het Thomashuis een lunch en een rondleiding verzorgd. Tijdens de rondleiding lieten de bewoners vol trots hun kamer zien en vertelden over hun hobby’s. Daarna werden de tafels vol gezet met allemaal lekkers en werd er heerlijk gezamenlijk geluncht. Er werd gezellig gekletst, gelachen en gegeten samen. Een van de bewoners had zelfs een paar mooie stukken op de piano gespeeld! De ouderen van Met je hart waren enorm enthousiast over het Thomashuis en de gezellige middag. Na afloop kregen de ouderen een beschilderd bloempotje met plantje en een zelfgemaakte kaart als bedankje voor hun komst. Omdat het zo’n enorm succes was wil het Thomashuis vaker van dit soort gezellige middagen organiseren voor de ouderen van Met je hart Dongen.

Het was een zeer geslaagde middag, er wordt nu al uitgekeken naar de volgende keer!

 

Reacties

Cookieinstellingen