Joris Linssen & Caramba met ‘Dichterbij’ in de Cammeleur

Foto: Sas Terpstra

Voor het grote publiek is Joris Linssen vooral bekend van TV. Programma’s als ‘TAXI’ en ‘Hello Goodbye’ zijn legendarisch in de Nederlandse TV geschiedenis. Naast zijn TV werk tourt de in Eindhoven opgegroeide Joris Linssen samen met zijn band Caramba het land door met muzikale voorstellingen. De vijf vrienden staan bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris.

Op zondag 22 mei komen Joris Linssen & Caramba naar de Cammeleur met de voorstelling Dichterbij, een theaterconcert vol mooie muziek, ontroerende teksten en heel veel energie en lol. In deze voorstelling staat de ‘streekmuziek’ centraal. Dongen.nieuws.nl sprak met Joris Linssen over de voorstelling, de coronatijd en zijn speciale band met de kleinere theaters.

Streekmuziek
“Tot nu toe haalde ik met mijn band veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken we het dichterbij“ vertelt Joris. “Je merkt dat veel Nederlanders de afgelopen jaren ons land zijn gaan herwaarderen. Vakantie in eigen land was weer heel normaal en de mensen kwamen erachter dat er ook in alle delen van Nederland ontzettend veel te ontdekken en te genieten valt. Zo hebben wij in de afgelopen coronajaren het vizier ook enigszins verlegd naar Nederland. Wij treden veel op in de streek en komen dan regelmatig in aanraking met muzikale pareltjes uit de provincie. Dat heeft ons geïnspireerd om deze streekliedjes te gaan bewerken. We hebben ze vertaald en voorzien van een Caramba jasje. Zo werd onze voorstelling Dichterbij geboren” aldus Joris.

Brabant, mijn Brabant
“Het idee hiervoor is eigenlijk geboren in Brabant” herinnert Joris zich.”Daar zagen we in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode een oude foto hangen van een artiest die ons niet bekend voorkwam. Toen mensen dat merkten zeiden ze: ‘Kende gullie die nie?’ en legden ze ons uit dat dat een foto was van Ad de Laat, een van de meest succesvolle zangers van liedjes in het Brabants dialect. We zijn ons toen in zijn repertoire gaan verdiepen en kwamen inderdaad prachtige liedjes van Ad tegen zoals ‘Brabant, mijn Brabant.’ Dat lied hebben voor Dichterbij  bewerkt. In elke streek kom je zulke verborgen pareltjes tegen, een rijkdom die je naar onze mening moet koesteren en uitdragen.”

Corona
“Het afstandelijke (de anderhalve meter) dat we de afgelopen jaren in acht moesten nemen is niet natuurlijk. Het verlangen naar ‘dichterbij’ is aangewakkerd. Dat gevoel hebben we proberen te vertalen naar onze voorstelling, waarin ik ook verhalen vertel over hoe we met zijn allen de coronatijd zijn doorgekomen en nu gelukkig weer los kunnen laten.”

Kleinere zalen
Wij spelen onze voorstellingen heel vaak in de zogenaamde kleinere zalen. Dat past ook bij de intimiteit ervan. Buurthuizen, kerkjes, culturele centra, kleine theaters, dat zijn voor ons de plekken waar we ons goed voelen. We hebben er zin in om ook de bezoekers in de Cammeleur in Dongen te laten genieten van en mee te nemen in onze voorstelling Dichterbij.

De Carambaatjes komen altijd dichterbij!

Joris Linssen: zang en teksten
Marcel van der Schot: piano, accordeon en zang
Djem van Dijk: zang en percussie
Kees van den Hoogen: gitaar en zang
Erik van Loo: contrabas en zang

De voorstelling ‘Dichterbij’ van Joris Linssen & Caramba is te zien op zondag 22 mei van 15.00 tot 16.30 uur in de theaterzaal van De Cammeleur. Tickets voor deze voorstelling zijn HIER te bestellen

Een middagje onbezorgd genieten kan bij uitstek met het Verwen ticket:

  • Je wordt (uiterlijk) een half uur voor de voorstelling ontvangen met koffie, thee en een lekkernij;
  • Het (pauze)drankje wordt genoteerd en staat in de pauze of na de voorstelling voor je klaar;
  • Na de voorstelling is het nagenieten met een heerlijke borrelplank;
  • In het Grand Café is er een tafel voor je gereserveerd.

Reacties

Cookieinstellingen