KBS De Noorderpoort organiseert een miniroparun op 19 mei

Foto:

Op donderdag 19 mei vindt op basisschool De Noorderpoort een miniroparun plaats. Alle kinderen van de school gaan op de speelplaats van hun school rennen voor het goede doel. Het belooft een feestelijke dag te worden. Het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje kleedt de dag aan met muziek, een speaker, vlaggen en spandoeken en ook de populaire mascotte Orange Donkey komt de kinderen aanmoedigen.

Een uitgesteld feest
Op 10 mei werd er in alle klassen een gastles gegeven door drie leden van ’t Halve Zolenlijntje. Daarin werd alles uit de doeken gedaan over het hoe en waarom van de Roparun. De kinderen waren verbaasd over de afstand en het non-stop karakter van de Roparun. Ze waren onder de indruk wat er allemaal gedaan is met de sponsorgelden van deze 530 kilometer lange estafetteloop. De opbrengst gaat namelijk naar de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en hun gezinnen. Toch klonk dit verhaal bij een aantal kinderen nog bekend in de oren. Ruim twee jaar geleden was de actie van een miniroparun ook al gepland op De Noorderpoort. De school werd versierd, de aftrap was gedaan, de kinderen waren zelfs al met hun sponsorformulier op pad gegaan. Maar toen spoelde ineens de eerste coronagolf over Nederland. De afsluitende sponsorloop kon niet gehouden worden. Een teleurstelling voor iedereen. Maar nu kan het dus weer! Alle kinderen kregen op 10 mei een sponsorformulier mee om geld in te zamelen voor het mooie doel. Voor de kinderen die twee jaar geleden al sponsors vonden, is de sponsoractie vrijblijvend genoemd. Maar aan de uitgestelde miniroparun gaat echt iedereen meedoen in een feestelijke setting.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Roparun in Dongen
De Roparun zelf wordt gelopen in het Pinksterweekend. Traditioneel loopt de route van Parijs naar Rotterdam. Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop vanwege de coronamaatregelen. Wel 530 km lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 5 juni komt de Roparun dit jaar dwars door Brabant en zelfs dwars door Dongen. Als de lopers vanuit Kaatsheuvel Dongen-Vaart bereiken, worden ze daar al gelijk met muziek ontvangen. De hele route zal oranje kleuren, in de kleur van het tenue van ’t Halve Zolenlijntje. Vlaggetjes, ballonnen, posters en andere creatieve uitingen zullen ervoor zorgen dat alle 157 teams Dongen zullen herinneren als een gastvrij en feestelijk dorp. Op het terrein van Atledo wordt op de avond van 5 juni een feestelijke doorkomst voor alle teams voorbereid. Een van die Roparunteams is team 86, ‘t Halve Zolenlijntje. Heel Dongen wordt uitgenodigd om daarbij te zijn. Artiesten, een speaker, een mascotte, heerlijk eten en drinken zij wat ingrediënten om een feestelijke ambiance te creëren.

Welkom bij de afsluiting
Het team probeert ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2022 is dus de Mini-Roparun op De Noorderpoort. Mocht een kind zich aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel en voor het goede doel van harte welkom. En een flinke aanmoediging op 19 mei maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten. Om 13.50 uur wordt de Miniroprun op het schoolplein van De Noorderpoort afgesloten. Alle kinderen krijgen dan te horen en te zien wat hun inspanningen na twee jaar opgeleverd hebben. Alle sponsoren, ouders en overige familieleden zijn van harte welkom om dit festijn mee te maken.

 

Reacties

Cookieinstellingen