Dongen: van HARTE dank je wel!

Foto: Hartstichting

Zeven kilo muntgeld en 130 gram papiergeld. Dat is de opbrengst in Dongen van de Nationale Collecte van de Hartstichting van 10 tot 16 april.

Uitgeteld komt het neer op het mooie bedrag van een dikke tweeduizend euro! Daarnaast werd ongeveer 500 euro gedoneerd via QR-code en mobiel collecteren (via WhatsApp of SMS). Alle gevers worden van harte bedankt voor hun bijdragen, groot of klein! Bij het collecteren met de collectebussen waren ongeveer 30 collectanten betrokken. Ook zij worden van harte bedankt voor hun inspanningen. Alles bij elkaar reden tot tevredenheid. Zeker als je beseft dat we in Dongen met enkele handicaps te maken hadden.

Op de eerste plaats, en dat geldt voor alle plaatsen in het land, is er wegens corona twee jaar geen collecte georganiseerd. Een hoop ervaring en betrokkenheid is daardoor verdwenen. Daar kwam bij dat het plaatselijke comité, dat jaarlijks de collecte organiseerde, in zijn geheel terugtrad. Een nieuw team moest alles zowat van de grond af aan opbouwen. Pas een goede maand voor de collecte van 2022 werd besloten dat de collecte inderdaad kon doorgaan, althans in vier van de zeven wijken. In die wijken waren coördinatoren beschikbaar, die collectanten konden werven en looproutes konden samenstellen.

Zo werd de boven vermelde totaalopbrengst bijeengebracht in de wijken West2, Beljaart, Biezen en Hoge Akker. Met de ervaring die we dit jaar konden opdoen, willen de coördinatoren en de collectanten volgend jaar de zaak grondiger aanpakken, en in alle wijken collecteren. Ook willen we meer inzetten op mobiel collecteren en met QR-code. Maar het belangrijkste blijft: met de collectebus aankloppen bij de mensen thuis. Daarvoor zoeken we in alle wijken collectanten. Als u zich nu aanmeldt, maakt u alle voorbereidingen mee. Intussen zeggen wij nogmaals: Dongen, van harte dank je wel! En wilt u meer weten over de Hartstichting: kijk op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting. Inlichtingen over de collecte in Dongen: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen