Hoe creëer je een gezellige sfeer op kantoor?

Foto: Pixabay License/ds_30

Ingezonden Werknemers kunnen gestrest raken door een overdaad aan informatie, dagelijkse beslommeringen en strikte deadlines, met een lagere productiviteit tot gevolg. Het verbeteren van onze werkomgeving hoeft echter niet zo duur, tijdrovend of complex te zijn als velen van ons denken. Hier volgen enkele suggesties om van uw kantoor een comfortabelere werkomgeving te maken.

Maak je kantoor zo comfortabel mogelijk
Als het gaat om het creëren van aangename, levendige werkplekken die de productiviteit bevorderen, is comfort van het allergrootste belang. Begin met de meubels. Kies iets dat sterk en duurzaam genoeg is om de dagelijkse slijtage te weerstaan en tegelijkertijd prettig en functioneel genoeg om het risico op gezondheidsproblemen als gevolg van het gebruik van niet-ergonomische werkplekinrichting te verkleinen. Foto’s van familie en huisdieren en andere persoonlijke voorwerpen die het werk vereenvoudigen, maken een kantoorruimte gezelliger. Zelfs eenvoudige verbeteringen kunnen bijdragen tot een inspirerende en stimulerende werksfeer.

Verwerk kleur in je werkruimte
Als het op onze houding aankomt, kunnen de kleuren die we op kantoor gebruiken een enorm effect hebben. Omdat kleuren van invloed zijn op onze emoties, moeten ze zorgvuldig worden gebruikt in de ruimte en in overeenstemming met de sfeer die we willen creëren. Van groene en blauwe kleuren is bijvoorbeeld bekend dat ze de productiviteit en concentratie op de werkplek verhogen. Rood is geweldig voor ruimtes met veel fysieke activiteit, terwijl neutrale tinten kalmerend zijn en een rustgevend psychologisch effect hebben. Geel kan helpen bij de creativiteit omdat het erg stimulerend is; rood is geweldig voor ruimtes met veel fysieke activiteit; en neutrale tinten zijn vredig en hebben een kalmerend psychologisch effect.

Gebruik geuren voor een positieve omgeving
Een andere fantastische techniek om onze werkprestaties te verbeteren is het stimuleren van onze reukzin. Sommige geuren, zo blijkt uit onderzoek, kunnen het aantal fouten dat werknemers maken verminderen. Geuren zoals citroen, lavendel en jasmijn stimuleren de hersenactiviteit en maken werknemers productiever, zo blijkt uit een studie, waarbij citroen het meest stimulerende aroma is en het aantal fouten met 54% vermindert.

Voeg planten toe
Last but not least is het toevoegen van wat groen aan uw kantooromgeving een geweldige aanpak om de productiviteit te verhogen. Een paar planten op kantoor kan al een enorm verschil maken. Ze zien er niet alleen goed uit op kantoor, maar ze helpen ook de lucht te zuiveren door gifstoffen te absorberen. Planten blijken ook de productiviteit te verhogen, stress te verminderen en het welzijn van werknemers te verbeteren. Kies voor potplanten die weinig onderhoud vergen; sommige kunnen heel vergevingsgezind zijn en vergen niet veel aandacht om te groeien. Wil jij je kantoor inrichten met planten? Kijk dan voor verschillende soorten kamerplanten, neppe planten of kunsthagen bij Easyplants. Ze hebben een ruim assortiment voor de verschillende kantoorruimtes. Klik hier voor de website.

Goede verlichting
Het is geen geheim dat de hoeveelheid licht die we krijgen onze dag kan maken of breken. Donkere ruimtes zijn niet goed voor ons humeur, en een gebrek aan licht kan ons minder productief maken. Gelukkig kan, door samen te werken met energie-efficiënte en innovatieve bedrijven voor LED-ontwerp en het toevoegen van mensgerichte verlichtingsoplossingen in werkruimten, een adequaat niveau van verlichting worden gewaarborgd. LED-verlichting, die natuurlijk licht nabootst, verhoogt de vitaliteit en productiviteit van werknemers en is het ideale instrument om de grote kracht van licht te benutten in situaties waar natuurlijk licht schaars is.

 

Reacties

Cookieinstellingen