3 tips om je woonkamer meer sfeer te geven

Foto: poweredblinds.nl

Ingezonden Kijk eens goed rond in je woonkamer. Ziet alles er netjes uit of wordt het tijd om toch eens wat te vernieuwen in huis? Naast schoon, zonder schade of praktisch mag je natuurlijk ook het element sfeer niet vergeten. Er zijn allerlei manieren om van jouw woonkamer een sfeervol vertrek te maken. Om een goed begin te maken hebben we hier alvast drie sfeerverhogende opties voor je!

1. Dimbare verlichting
Lamp uit en je ziet geen hand voor ogen, lamp aan en je moet met een zonnebril op in de woonkamer gaan zitten. Dat zit er misschien best stoer uit maar praktisch is het zeker niet. Met dimbare verlichting ga je van knus en zacht licht naar ‘studie modus’ met harde, felle verlichting. Naast lichtintensiteit is het een goede zet om voor lampen te kiezen waarvan de kleurtoon instelbaar is. Daarmee bedoelen we niet alle kleuren van de regenboog maar vooral de optie om voor warm wit (oranje tint) of voor koel wit (blauwe tint) te kiezen. In combinatie met de optie om te dimmen creëer je zo precies de sfeer die je voor ogen hebt op ieder moment van de dag.

2. Elektrische vouwgordijnen
Wat doe je als je overdag een intiem sfeertje wilt creëren terwijl de zon fel schijnt? Dan sluit je even de gordijnen. Dat geklungel met die koordjes is natuurlijk niet echt sfeerverhogend en daar bieden elektrische vouwgordijnen uitkomst. In de eerste plaats zijn vouwgordijnen als raamdecoratie bij uitstek geschikt om de ruimte een ongedwongen sfeertje te geven. Toch zijn ze strak en modern voor een verzorgde look in huis. Het is die kleine en stille motor die het verschil maakt. Voortaan open of sluit je de gordijnen terwijl je op bank zit, gewoon met een afstandsbediening.

Je kunt zo de raamdecoratie voor en achter bedienen, of zelfs vanuit een andere ruimte als je dit wilt. Met de app zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals een koppeling met je smart home. Of koppel de vouwgordijnen aan een lichtsensor die meet of buiten de zon schijnt. Dan heb je geen omkijken meer naar de gordijnen, je proeft wel de sfeer in huis.

3. Verborgen luidsprekers
Kleine, actieve luidsprekers produceren een geluidskwaliteit waar je vroeger een grote kast voor nodig had. Audio experts halen er wellicht hun neus voor op, maar iedereen zal erkennen dat enkele goed geplaatste luidsprekers de sfeer in de woonkamer verbeteren. Niet alleen met de laatste hits maar bijvoorbeeld met een ‘soundscape’ van een koel briesje of de golven van de zee. Een knisperende open haard is met alleen het geluid al rustgevend. Dit soort achtergrond geluid heeft een subtiele invloed op je bewustzijn.

Je kunt slimme luidsprekers ook weer koppelen aan allerlei andere slimme apparaten in huis. Via de Somfy TaHoma kun je er bijvoorbeeld weer de elektrische vouwgordijnen aan koppelen. Meer over PoweredBlinds en Somfy en alle mogelijkheden vind je op de website achter de link. Zo koppel je moeiteloos Hue dimbare verlichting aan PoweredBlinds vouwgordijnen en Nest Mini luidsprekers. Dat wordt genieten in je huis!

Reacties

Cookieinstellingen