Zonnige 37e tractorbehendigheidswedstrijd

Foto: Mark Dankers

Na twee jaar van uitstel door de pandemie was het eindelijk zover. Op zondag 1 mei konden we weer het startschot geven voor de 37e Tractor behendigheidswedstrijd.

Een verslag van de organisatie:

Bij de opening van ons evenement werd Peter Dankers herdacht door de Oranje Stichting Klein Dongen Vaart. Peter die vanaf de oprichting in 1983 de grote animator is geweest van de tractor behendigheid wedstrijd. Helaas hebben we eind 2019 afscheid moeten nemen van Peter en zodoende was dit nu de eerste wedstrijd na zijn overlijden.

De weergoden waren ons goed gezind, zou Peter dat dan toch nog een beetje aangestuurd hebben. Bij een lekker zonnetje en een aangename temperatuur gingen rond half een dertigtal deelnemers van start. Ze moesten hun behendigheid op de tractor bewijzen bij een zestal spellen. Het jubileum spel, de rollerbaan, kegel spel, penalty stip, bierfles openen en het gatenkaas spel. Er werd gestreden in vier categorieën, dames, jonge mannen, heren en veteranen.

Het publiek kon naast het bewonderen van de behendigheid van de deelnemers ook de expositie bekijken van Mecano Bouw. Op vier tafels over een lengte van 12 meter waren mecano schaal modellen van diverse landbouwwerktuigen te zien, al dan niet in werking. Echte kunst werkjes. Daarnaast kon de jeugd bij het zak werpen strijden voor mooie prijsjes.

Na een vlot verlopen wedstrijd en de prijs uitreiking aan de winnaars werden nog twee mannen van de organisatie in het zonnetje gezet. Toon den Boer 25 jaar en Kees Jansen 10 jaar in de organisatie van de tractorbehendigheidswedstrijd. Beiden in het verleden meerdere keren winnaar van de wedstrijd en beiden in het bezit van een wisselbeker. En nu dus al weer vele jaren met hun ervaring en technische kennis onmisbare en enthousiaste medewerkers in ons clubje.

Onder een lekker avondzonnetje hebben we met een leuke afterparty een geslaagde dag af kunnen sluiten. Alle deelnemers, alle medewerkers, EHBO en sponsoren van ons evenement hartelijk dank en hopelijk allemaal tot ziens volgend jaar.

Uitslag diverse categorieën:
Dames: 1 e Tamara Beerens, 2 e Mieke van Kuijk, 3 e Inge de Bresser
Jongeren: 1 e Ron den Boer, 2 e Martijn van Dongen, 3 e Luuk van Dongen
Heren: 1 e Rob Verkooijen, 2 e Remco Marcelisen, 3 e Bas Jansen
Veteranen: 1 e Jan Jansen, 2 e Alex Beerens, 3 e Maikel Kouwenberg

Foto’s: Mark Dankers

Reacties

Cookieinstellingen