Oranje Comité Dongen bedankt alle vrijwilligers, sponsors, verenigingen en bezoekers voor een fantastisch Oranjeparkfestival!

Voor een festival heb je nodig: 100 kilo aardbeien, 175 meter bierleiding, 1000 meter aan datakabel, 210 bouwhekken met een totale lengte van 714 meter, 27 acts, 45 portofoons en nog veel meer.

Maar veel belangrijker zijn de zo’n 18.000 bezoekers en 175 vrijwilligers namens het Oranje Comité Dongen. 170 sponsors waarvan 8 zich voor meerdere jaren hebben verbonden. Tal van verenigingen die zich weer volop hebben ingezet achter de bar en bij de toiletten. En zelfs vrienden en bekenden van vrijwilligers die uit het publiek werden opgetrommeld om bij te springen waar het nodig was. De organisatie van het Oranjeparkfestival is iedereen ontzettend dankbaar voor alle getoonde inzet, steun en enthousiasme.

Koningsnacht werd traditiegetrouw afgetrapt met de sponsorborrel. Burgemeester Marina Starmans opende de avond met een dankwoord richting alle sponsors en vrijwilligers, waarna bestuurslid sponsoring Addo Geerts en aftredend voorzitter Bas de Jong uitgebreid in het zonnetje werden gezet. Direct hierna barstte hetnfeest in volle hevigheid los. Vanaf de eerste noten van Callahan Clearwater Revival liep het veld bij het
hoofdpodium helemaal vol en ontstond er een groot feestgedruis. Daisy, Feestnation en Royal Beat bliezen het dak eraf. De grote opkomst zorgde er voor dat er lange rijen bij de bar, kassa en toiletten ontstonden maar dit mocht de pret niet drukken. Alle vrijwilligers deden wat ze konden en onder de bezoekers was er alleen maar begrip. Overal zag je lachende gezichten.

Koningsdag begon woensdagochtend bij De Volckaert, waar alle bewoners een oranje plantje cadeau kregen om voor het raam te zetten. Hierna startte het traditionele defilé voor de kinderen. Een lange stoet met versierde fietsen vertrok richting het Wilhelminaplein, waar Koningsdag geopend werd met een bakje verse aardbeien en de theatershow. Aan de drukte tijdens de vrijmarkt te zien, zijn alle Dongense zolders weer
helemaal opgeruimd. De aangewezen plekjes waren al snel vol, maar met een beetje creativiteit werd elk onbenut hoekje van het Wilhelminaplein gebruikt om de kleedjes op kwijt te kunnen. De springkussens en de Turbo Touw Tornado Show maakten het kinderprogramma compleet.

Dongen was weer massaal komen opdagen om te genieten van de vele acts in de tent en op het hoofdpodium. Acts zoals Disco Snolly, Smelly Kitchen, Arjon Oostrom, DJ Randall en House of Rock zorgden voor een deinende massa. Zelfs voor het kleine tentje op het Café Plein stond een rij. Naast de vaste elementen zoals het hoofdpodium en de festivaltent koos het Oranje Comité dit jaar voor een festivalopzet met meer beleving. Door het Café Plein werden de twee delen met elkaar verbonden. Hierdoor ontstond een intieme setting, waar het gezellig druk was aan de bar. Ook de Silent Art Experience in de bevrijdingskapel werd goed bezocht.

Oranjeparkfestival 2022
We kijken terug op een fantastisch, zeer druk bezocht Oranjeparkfestival. Heel Dongen vierde op een ongekende wijze feest en zorgde voor twee oranje gekleurde dagen om nooit meer te vergeten. Natuurlijk hielp het lekkere weer mee, maar vooral het vertrouwen en enthousiasme dat de vele bezoekers uitstraalden, was hartverwarmend. De organisatie van het Oranjeparkfestival is bijzonder trots op deze editie en kijkt nu al uit naar 2023!

Bekijk nog wat sfeerfoto’s van het gedenkwaardige OPF 2022 in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties

Cookieinstellingen