4 redenen om voor een elektrisch zonnescherm te kiezen

Foto: Somfy

Ingezonden Je ligt in de tuin heerlijk te relaxen op het terras. Dan kruipt de zon steeds verder naar je toe. Weg met de beschutting, opstaan om het zonnescherm te openen is toch echt teveel moeite. De oplossing is een druk op de knop of een ‘tap in de app’. Hier zijn vier redenen om voor een zonnescherm met elektrische bediening te kiezen.

1. Gebruiksgemak
Je hoeft geen elektricien te zijn om te begrijpen waarom een elektrisch zonnescherm meer gebruiksgemak oplevert. Als de zon tevoorschijn komt druk je op een knop en het scherm sluit, zonder van je stoel op te staan. Ben je binnen en zie je de lucht betrekken? Dan sluit je rustig even het scherm tot de bui voorbij is. Je hoeft niet langer aan riemen te trekken en dit alles dankzij een verborgen motor aan het scherm. Zorg dan dat je een systeem aanschaft dat krachtig genoeg is voor het formaat scherm aan de gevel. De Somfy zonneschermen zijn geschikt voor een grote variëteit aan schermen van vrijwel alle leveranciers.

2. Verkoeling vooraf
Je staat op een warme dag uit bed en je wilt graag even genieten van je terras voordat je verder gaat. Door de zinderende zon is jouw terras zo heet dat je een eitje kunt bakken op de tegels. Toch maar even binnen zitten in de verkoelende schaduw, dat is jammer van je mooie terras. Maak het jezelf eenvoudig en laat het zonnescherm automatisch openen in de ochtend. Tegen de tijd dat je opstaat of terugkeert van de winkel is jouw terras ditmaal niet gloeiend heet dankzij de schaduw. Door timers in te stellen kun je nauwkeurig bepalen wanneer je behoefte hebt aan beschutting. Je hebt geen omkijken naar de zonwering wat natuurlijk ideaal is.

3. Werkt als je niet thuis bent
Je bent op je werk en ziet donkere wolken over jouw gemeente drijven. Het zonnescherm staat nog open en een stevige rukwind kan een groot scherm met gemak van de gevel trekken. Je opent de TaHoma app en je sluit even het elektrisch zonnescherm. Probleem opgelost! We kunnen nog een stap verder gaan met een windmeter van Somfy. Als het begint te waaien dan treedt de motor in werking en het zonnescherm klapt automatisch in. Een lichtsensor is overigens ook een optie. Dan kun je instellen dat het scherm alleen open staat als er directe zon op je tuin schijnt.

4. Grenzeloos uitbreidbaar
De eerste stap is een zonnescherm kiezen, de tweede stap een motor systeem aanschaffen. Vervolgens zul je ontdekken dat Somfy producten aan elkaar gekoppeld kunnen worden via de TaHoma Switch en bijbehorende app. Zo koppel je niet alleen sensoren maar ook elektrische raamdecoratie binnen, IP camera’s buiten of een alarmsysteem. Verder kun je nog koppelingen maken met duizenden apparaten en diensten van honderden fabrikanten en software ontwikkelaars. Denk bijvoorbeeld aan de bediening van het zonnescherm via een smart speaker.

Het mag duidelijk zijn dat een elektrisch zonnescherm enorm veel mogelijkheden biedt. Kijk voor meer informatie op de website van Somfy.

Reacties

Cookieinstellingen