Timmermans Golf Toernooi 2022 op Golfcentrum Dongen.

Foto: Pixabay License/422737

Hij is al jarenlang de hoofdsponsor van OVV ‘67 uit Oosteind en organiseerde daarom een jaarlijks bedrijvenvoetbaltoernooi. Inmiddels is deze traditie omgezet in een golf-invitatietoernooi dat zich 25 mei afspeelt op de golfbanen van Golfcentrum Dongen. Organisator Jan Timmermans, van Timmermans verzekeringen uit Oosterhout, heeft zijn klanten die in het bezit van Golf Vaardigheid Bewijs zijn uitgenodigd. Naast het golfen zijn er deze dag uiteenlopende acties op touw gezet, die geld moeten gaan opbrengen voor twee goede doelen.

Door Piet Scheepers

Vorig jaar mocht de stichting Sosijn, voor kinderen met een meervoudige beperking, uit Dussen een bedrag van 20.000 euro in ontvangst nemen. Daarvoor zijn verschillende zorgtoestellen aangeschaft waaronder een tillift. Dit jaar gaat de opbrengst niet alleen naar Sosijn. Ook Kloosterhoeve, een bijzondere locatie in Raamsdonksveer waar mensen met de ziekte van Huntington wonen, mag straks rekenen op een mooi bedrag. “Het is mijn dag, ik stel de groepen samen. Ik wil mijn klanten bedanken , dus organiseer ik voor hun een ludiek toernooi. Niemand heeft nee gezegd op de uitnodiging.” Waarom woensdag voor Hemelvaartsdag? “Dan is het altijd mooi weer!”

Feestelijke ontvangst.
De ruim 100 deelnemers worden tegen het middaguur als Vips ontvangen.
“De oprijlaan richting de entree van het Golfcentrum is omzoomd met verschillende beachflags etc. De mensen worden om 12.00 uur warm verwelkomd door een tweetal gastvrouwen en ontvangen hun deelnamebadge en een gadget. Daarna staat de lunch klaar. Om 12.45 zullen de goede doelen een presentatie geven over het werk wat ze doen, waarna vanaf 13.30 uur het toernooi van start gaat,” legt bezige bij Timmermans uit.

Prijs hole-in-one Mercedes Benz t.w.v. 30.000 euro.
Op drie holes (1-3-7) zijn aantrekkelijke prijzen te verdienen. “Op hole 7 staat een Mercedes Benz te wachten op de persoon die daar een hole-in-one slaat. Op hole 3, ook bij een hole-in-one, een Golfscooter en op hole 1 is er een weekje vakantie te winnen.” Om de opbrengst voor de goede doelen hoger uit te laten vallen kunnen de deelnemers op de holes 1-7 en 9 op een bord hun naam laten vermelden, tegen een geringe vergoeding.

Ook voor de andere genodigden is de mogelijkheid gecreëerd om kennis te maken met de golfsport door middel van een clinic, waarbij tevens een wedstrijdje voetgolf afgerond zal gaan worden. Gedurende de gehele dag zal er muzikale ondersteuning zijn door DJ Zenda. Verder zal er een optreden zijn van De Altena Jazzband, die vanaf 15.30 in drie blokken hun muziek ten gehore zal brengen.

Afsluiting met veiling en bod op het verven van de haren van de organisator.
Jan Timmermans heeft hoge verwachtingen van het slotakkoord van de dag. Hij hoopt via een veiling, door een heuse aangetrokken veilingsmeester, dat er uiteindelijk een fiks bedrag voor de twee goede doelen te verdelen valt. “We hebben gesigneerde voetbalshirts van Ajax, PSV, Feijenoord en RKC Waalwijk liggen. Tegen een leuk bod gaan deze van de hand. Maar ook schilderijen van een Dongense kunstenares staan op de veilinglijst,” vertelt Timmermans vol trots. Tijdens deze veiling kunnen ook nog exclusieve aanbiedingen ingezet worden. Zo staat er een Gamma Racing Day op de rol, aangeboden door Ooperon/Ronald van Loon. Louwman stelt een radiografische bestuurbare auto beschikbaar.

Als klap op de vuurpijl zal de organisator tijdens deze veiling zijn haren laten verven in de kleur die de hoogste bieder heeft voorgesteld. “Bedrijven hebben al aangegeven dat dit niet gaat gebeuren voor het huidige geboden bedrag van 400 euro,” besluit een lachende Jan Timmermans. Zijn huidige grijze haren zullen van kleur gaan veranderen. Daarvoor is Femke, medewerkster bij het Golfcentrum en van origine kapster, verantwoordelijk.

Penalty schieten op doelman Etienne Vaessen (RKC Waalwijk).
Vooraf aan de veiling kunnen scherpschutters hun gram halen door vanaf elf meter hun geluk te beproeven. Vanaf penaltystip kan de doelman van RKC Waalwijk beproefd worden. Hij staat in een echt voetbaldoel dat voor deze gelegenheid op de driving range is neergezet. Uiteraard gaat ook deze inzet naar het goede doel.

Reacties

Cookieinstellingen