Personeelstekort in Nederland blijft groeien

Foto:

Ingezonden De laatste maanden blijft het aantal vacatures in Nederland groeien, en het einde lijkt nog niet in zicht.

In april 2022 staat het aantal openstaande vacatures in Nederland op meer dan 400.000. Vrijwel alle sectoren hebben te maken met een groeiend aantal openstaande vacatures, waardoor het voor werkzoekenden steeds makkelijker wordt om een nieuwe werkgever te vinden. Althans, dat is de theorie. In de praktijk blijkt dat veel werkzoekenden moeite hebben om de juiste werkgever te vinden. Door het groeiende aantal beschikbare banen wordt de keuze vaak ook moeilijker.

Goede keuze maken
Het maken van een keuze voor een bepaalde werkgever, is niet altijd even makkelijk. Er zijn steeds meer mensen die zelfs een overstap naar een hele andere branche overwegen. Zowel voor starters op de arbeidsmarkt als mensen met jarenlange werkervaring liggen er veel kansen op een nieuwe geschikte baan, maar blijft het maken van een keuze erg lastig. Een optie die steeds vaker gebruikt wordt, is de hulp inschakelen van een carrière coach. Deze coach kan iemand helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan, of dat nu in dezelfde sector of een hele andere sector is. Daarnaast bieden zij begeleiding bij zelfontwikkeling om mogelijk de stap te maken naar een andere soort functie. Nu de banenmarkt in Nederland helemaal open ligt, zijn er steeds meer mensen die hier gebruik van maken.

Belangrijke overwegingen
Steeds meer bedrijven proberen zich de laatste tijd in de spotlights te zetten om zich op die manier in de kijker van de werkzoekende te spelen. Zowel offline als online wordt er campagne gevoerd door bedrijven om mogelijke nieuwe werknemers te enthousiasmeren. Toch zijn er veel verschillende factoren die een mogelijke nieuwe werknemer in overweging neemt. Het salaris is al jaren een van de belangrijkste factoren. Maar ook het type bedrijf, de sfeer in de organisatie, de doorgroeimogelijkheden, de vitaliteit op de werkvloer en de mogelijkheid tot thuiswerken zijn belangrijke factoren. Het wordt voor een werkgever dus ook alsmaar lastiger om je op al deze punten te onderscheiden van andere organisaties die nieuw personeel zoeken.

Online zoeken
Uitzendorganisaties merken door deze ontwikkeling dat er vanuit werkgevers en werknemers steeds meer vraag is naar hun diensten, maar ook de online wereld merkt veel van deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er zijn online steeds meer websites te vinden waar je op zoek kunt gaan naar geschikte vacatures, en platformen als LinkedIn worden steeds intensiever gebruikt door alle partijen. Online kun je steeds gemakkelijker zoeken naar een functie die bij jou als werknemer past, maar kan een werkgever ook heel gericht zoeken naar type werknemers die van grote toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf.

De verwachting is echter dat het aantal openstaande vacatures niet zomaar teruggedrongen wordt. Daarnaast ontstaat er een probleem in de gezondheidszorg, omdat men door de vergrijzing in Nederland verwacht dat er in de komende jaren nog meer vraag naar gekwalificeerd zorgpersoneel is. Het is dan ook niet verrassend dat de overheid met een plan gaat komen om te voorkomen dat verschillende sectoren over een aantal jaar kampen met een groot personeelstekort.

Reacties

Cookieinstellingen