Tonny Dijck nieuwe voorzitter Dorpsraad ’s Gravenmoer

Foto:

De Dorpsraad ’s Gravenmoer heeft per direct een nieuwe voorzitter: Tonny Dijck.

Tonny is geen onbekende in de gemeente. Hij is de afgelopen twee bestuursperioden (van 2014 tot 2022) onafgebroken gemeenteraadslid geweest, en de vier jaar voorafgaand was hij fractie-ondersteuner. De partij waarvoor hij in de raad was vertegenwoordigd, de PvdA, deed vorige maand niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

“Op de maandagavond had ik mijn laatste gemeenteraadsvergadering, en de volgende ochtend werd ik al gepolst om voorzitter te worden voor de dorpsraad”, schetst Tonny de snelle overgang. “Ik was eigenlijk van plan om er even een jaartje uit te zijn, maar er was sprake van een acute noodzaak voor een nieuwe voorzitter. Het is een rol waarbij mijn ervaring als gemeenteraadslid uitstekend van pas komt.”

Paar grote uitdagingen
’s Gravenmoer staat voor een paar grote uitdagingen de komende jaren. Allereerst wordt dit jaar eindelijk begonnen met de uitvoering van het verkeersplan ’s Gravenmoer. Daarnaast worden de plannen geconcretiseerd voor de bouw van een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC), waarbij ook een goede invulling moet worden gegeven aan de vrijgekomen ruimte, zo midden in het centrum. Aan de noordkant van het dorp wordt de hoogspanningsleiding uitgebreid. Bovendien is er het woningbouwplan Waspikse weg.

Mooie kans
“Vanuit de gemeenteraad ben ik betrokken geweest bij al deze plannen. Het is een mooie kans om er samen met het dorp en de dorpsraad de best mogelijke invulling aan te geven. Zaak is, om vroegtijdig betrokken te zijn bij de verdere besluitvorming en daarvoor vanuit het dorp de juiste input te geven naar de politiek en de gemeentelijke organisatie. Daar zie ik een toegevoegde waarde van mijn ervaring als raadslid”, aldus de nieuwe voorzitter.

Achtergrond
Tonny is 55 jaar oud en geboren en getogen op het platteland van Drenthe. Hij studeerde Vliegtuigbouwkunde aan de HTS in Haarlem en Bedrijfskunde in Dordrecht. In april 1997 verhuisde hij naar ’s Gravenmoer en momenteel werkt hij bij een machinefabriek in Etten-Leur. Toen zijn kinderen op de lagere school zaten, was hij lid van de ouderraad en medezeggenschapraad van Basisschool De Springplank. Ook was hij vele jaren redactielid bij Heemkundekring Des Graven Moer.

De Dorpsraad is opgericht in 1996, het jaar dat ’s Gravenmoer bij de gemeentelijke herindeling is toegevoegd aan de gemeente Dongen. De Dorpsraad behartigt de belangen van de inwoners van ’s Gravenmoer binnen de gemeentelijke en provinciale overheden. Het doel is het in stand houden en bevorderen van de leefbaarheid in het dorp. De gemeente Dongen wordt gevraagd en ongevraagd advies gegeven over alles wat aan de orde is in het werkgebied van de dorpsraad. Dit werkgebied wordt begrensd door de voormalige grenzen van de gemeente ’s Gravenmoer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen