IkPas campagne vanaf 1 mei in Dongen

Foto: IkPas

In mei start de IkPas campagne in de gemeente Dongen. Tijdens deze maand zetten deelnemers hun alcoholgebruik op pauze. De IkPas campagne is onderdeel van het Lokaal Preventieakkoord van Dongen. Tijdens de informatieve bijeenkomst ‘Gezond ouder worden’ werd stilgestaan bij de gezondheidsvoordelen van het pauzeren van het alcoholgebruik.

Door uw alcoholgebruik te pauzeren wordt u zich bewuster van de keuze die u kunt maken om wel of niet te drinken. Daarnaast doorbreekt u vastgeroeste patronen. Veel mensen hebben zich onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken.

Gezondheidsvoordelen
Naast het doorbreken van patronen werd bij de informatieve bijeenkomst ook stilgestaan bij de lichamelijke gezondheidsvoordelen van IkPas. Zo voelt 62% van de deelnemers zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht tijdens de IkPas campagne. Deelnemers van de informatiebijeenkomst reageerde enthousiast: ‘Het was een erg leuke bijeenkomst met veel praktische tips. Ik ben nu ook overtuigd mee te doen met IkPas’

Aanmelden
Doet u ook mee? Samen met andere Dongenaren zet u uw alcoholgebruik op pauze. Meld u aan via www.ikpas.nl/gemeente-dongen en ontvang tips, recepten en artikelen.

Reacties

Cookieinstellingen