Verwarring over toekomst Noorderpoort

Foto:

Het CDA heeft gisteren in de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad opheldering gevraagd over de ontwikkelingen rondom KBS Noorderpoort.

Volgens raadslid Stijn Sips is er bij nogal wat ouders verwarring ontstaan over de toekomst van de Noorderpoort. ‘Begin april heeft het schoolbestuur van de Noorderpoort, de Stichting Initia, een brief naar de ouders gestuurd over de fusieplannen van KBS Noorderpoort en de Heilig Hart School. Op die manier zou de Noorderpoort langer open kunnen blijven. Maar gisteren kregen de ouders bericht dat de Noorderpoort toch gaat sluiten en dat leerlingen volgend jaar terecht kunnen bij de Vlinderboom.’ Weet de gemeente hiervan en welke gevolgen heeft dit voor de nieuwbouwplannen van de scholen? , wilde fractievoorzitter Stijn Sips weten.

Door: Bernadette Klerx

Schoolbestuur beslist over fuseren of sluiten
Wethouder Cors Zijlmans bevestigde dat er eind maart een e-mail binnen is gekomen over de fusieplannen tussen Noorderpoort en Heilig Hart .’Maar, zo benadrukte de wethouder, ‘sluiten of fuseren van scholen is een aangelegenheid van schoolbesturen zelf. Als gemeente hebben wij geen stem of verantwoordelijkheid in zo’n beslissing, tenzij het om een openbare school gaat. Maar dat is hier niet het geval.’

De Noorderpoort is een katholieke school en valt onder het bestuur van Stichting Initia, net als de Vlinderboom in West 2 en Heilig Hart. De Biezenkring, de andere school in de wijk de Biezen, is een openbare school en valt onder het bestuur van Bravoo. Beide scholen in de wijk De Biezen, KBS Noorderpoort en de Biezenkring, zouden in het nieuw te bouwen IKC De Biezen samen onder één dak komen. Maar de Biezenkring is nu dus zijn ‘maatje’ de Noorderpoort kwijt.

Geen extra meters voor Heilig Hart bij fusie
Wethouder Zijlmans over deze nieuwe situatie : ‘Na de meivakantie staat een bestuurlijk overleg gepland met Stichting Initia en Stichting Bravoo en dan wordt ook gesproken over de consequenties voor IKC De Biezen’. De gevolgen daarvan moeten dus nog duidelijk worden. Maar over één ding was wethouder Zijlmans heel helder. Als er een fusie komt tussen Heilig Hart en Noorderpoort, betekent dat niet dat de nieuwbouw voor de Heilig Hartschool uitgebreid wordt met extra meters. ‘De gemeente heeft eerdere afspraken gemaakt met Stichting Initia over de maximale omvang van de Heilig Hartschool, die in het IKC Beljaart komt. Een eventuele fusie tussen Heilig Hart en Noorderpoort zal geen effect hebben op de nieuwbouw van IKC Beljaart. En Stichting Initia weet dat ook.’

 

Reacties

Cookieinstellingen