Het Oranjeparkfestival is er klaar voor, jij komt toch ook?

Foto:

Volgende week is het zover! Op 26 en 27 april kleuren Park Vredeoord en het Wilhelminaplein voor 2 dagen volledig oranje.

Ondertussen ligt de nieuwste festivalkrant bij alle Dongenaren op de deurmat. Deze editie van de jaarlijkse krant staat weer boordevol achtergrondinfo over alle acts, de plattegrond en de benodigde praktische informatie rondom het festival. De belangrijkste punten op een rijtje.

Het festivalterrein en de ingangen
Het festivalterrein is uitgestrekt over Park Vredeoord en het Wilhelminaplein. Zoals voorgaande jaren bevindt het Van den Noort Hoofdpodium zich nabij De Cammeleur en Wink. De Keurslager van Strien Festivaltent wordt weer op het Wilhelminaplein geplaatst, maar dit jaar is hij te vinden aan de kant van de Prins Bernhardstraat. De rest van het Wilhelminaplein wordt omgetoverd tot festivalweide waar op Koningsdag de
vrijmarkt zal plaatsvinden. Nieuw dit jaar is het MDM Verhuur Café Plein, tussen de festivalweide en Park Vredeoord. Het Dongens Genieten Eetplein is te vinden op de oude vertrouwde plek, op het veld aan de kant van Hoge Heijninge.

De ingangen bevinden zich aan de Nieuwstraat, aan de kant van de Boerenbond en via het parkeerterrein Looiershof, tussen Hoge Heijninge en de Cammeleur. De fietsenstallingen worden nu geplaatst op het parkeerterrein van het Wilhelminaplein en aan de kant van de festivaltent. Parkeren kan op parkeerterrein Looiershof of Binnenhoven.

Hoe laat begint het ook alweer?
Op 26 april trappen we het festival af met de Floris’Hand Oranjenacht. Om 19.00u gaat het terrein open en vanaf 19.30u barst het feest los. Het programma eindigt om 23.00u. Er zijn veel verschillende acts, verspreid over het hele festivalterrein. 27 april start met het traditionele defilé vanaf Mijzo (De Volckaert). De stoet rijdt via de Middellaan, de Gasthuisstraat en de Hoge Ham bij de Cammeleur het park in. Daarna zal Burgemeester Starmans Koningsdag officieel openen en wordt het kinderprogramma voortgezet met een theatershow, springkussens, de mogelijkheid voor alle kinderen om zich te laten schminken en uiteraard zal de vrijmarkt plaatsvinden. Het kinderprogramma op de festivalweide duurt tot 17.15u. Naast het kinderprogramma zal er ook voor volwassenen genoeg te doen zijn op Koningsdag. Een nieuwe belevenis is Music Meets Art. Van 13.30u tot 17.30u kun je genieten van een Silent Art Experience in de Bevrijdingskapel. Het muzikale programma start op Koningsdag ook om 13.30u en zal om 23.00u knallend afgesloten worden bij het hoofdpodium. Van Nederlandstalig tot rock, van zydeco, 90’s, Johnny Cash en blues, van een muziekquiz tot de beste DJ’s, alles komt voorbij.

 

Vrijmarkt
Vanaf 11.30u mag je met je kleedje en je spullen naar het Wilhelminaplein komen om plaats te nemen op de vrijmarkt. Je hoeft je van te voren niet op te geven! De vrijmarkt start om 12.30u voor het grote publiek. Er zijn wel wat regeltjes, lees ze van te voren even goed door op www.oranjeparkfestival.nl of in de festivalkrant.

18+, ja of nee?
Iedereen is welkom op het Oranjeparkfestival, dus ook als je nog geen 18 bent mag je genieten van de muziek in de festivaltent of bij het hoofdpodium. Maar zoals bij alle evenementen houdt ook het Oranjeparkfestival zich aan de regel NIX18. Op vertoon van je legitimatiebewijs krijg je vanaf 18 jaar een polsbandje waarmee je alcohol kunt kopen aan de bar. Aan bezoekers onder de 18 jaar schenken we geen alcohol en bij twijfel kan er extra om legitimatie gevraagd worden.

Betalen met de festivalmunt
Op het terrein zijn meerdere kassa’s aanwezig waar je terecht kunt voor de Jong Fruit festivalmunt, hét betaalmiddel tijdens het Oranjeparkfestival 2022. Een muntje kost dit jaar €2,50 en munten die over zijn kunnen aan het einde van het programma op Koningsdag worden ingeleverd bij de daarvoor bestemde kassa’s.

De opbouw
Een heel festival decor neerzetten is niet in één dag gebeurd. Vanaf 20 april zal het terrein minder toegankelijk zijn in verband met de opbouw. Ook tijdens de Jaarmarkt op zondag 24 april zullen Park Vredeoord en het Wilhelminaplein grotendeels afgesloten zijn.

Festivalkrant gemist?
Heb je een nee/nee sticker op je brievenbus maar wil de festivalkrant niet missen? Dan is hij nog te vinden bij Dongense Dingen (Hoge Ham 159), De Cammeleur en bij het Gemeentehuis. Daarnaast staat alle praktische info en het blokkenschema per dag en per podium ook op
www.oranjeparkfestival.nl.

We zien alle Dongenaren en de muziekliefhebbers van de gemeenten in de buurt van Dongen graag op 26 en 27 april genieten van een knallende, 18e editie van het Oranjeparkfestival. Jij komt toch ook?

Reacties

Cookieinstellingen