Verjongingskuur voor de Eindsestraat

Foto:

Wie droomt er niet van: een verjongingskuur waarmee je er in één dag tijd vijf jaar jonger uitziet. Voor mensen helaas nog niet mogelijk, maar voor wegen is het inmiddels realiteit. Zo kreeg de Eindsestraat afgelopen week een nieuw laagje waarbij het mes aan twee kanten snijdt: kosten worden bespaard en de weg gaat weer jaren mee.

Met het laten aanbrengen van het product PenTack op de Eindsestraat slaat de gemeente Dongen dus twee vliegen in één klap. “Asfalt onderhoud is een kostbare aangelegenheid, terwijl het voorkomen van schade effectiever en voordeliger is. Bitumen aan de oppervlakte van het wegdek veroudert door oxidatie en de directe invloed van zonlicht, zout en water. Daarnaast wordt het wegdek steeds zwaarder belast door het toenemende verkeer. Daardoor verliest het bitumen in het asfalt zijn flexibiliteit en hechtingscapaciteit en krijg je verlies van mortel en rafeling van het oppervlak”

“Met het aanbrengen van de nieuwe laag op het wegdek van de Eindsestraat is gezorgd voor een duurzaam herstel en een langere levensduur van het wegdek. In één dag tijd is de Eindsestraat dus aanzienlijk verjongd. En ook nog eens op een duurzame manier want het gebruikte materiaal is watergedragen en oplosmiddelvrij. Op deze manier worden zowel het milieu als de portemonnee van de gemeente wordt een dienst bewezen.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen