Roparun komt door Dongen

Foto:

De Roparun, de langste Estafetteloop ter wereld, komt dit jaar door Dongen. Op zondagavond 5 juni komen er 150 teams dwars door onze gemeente gelopen en gereden. Een eenmalig spektakel, dat gevierd gaat worden.

Het is de bedoeling dat het hele Dongense deel van de route van deze monstertocht versierd gaat worden. Het dorpsplein in Dongen-Vaart en het Atledoterrein worden op deze eerste Pinksterdag omgetoverd tot een feestterrein. De lopers zullen er onthaald worden en opgepept worden om de 190 km die ze nog verder moeten naar Rotterdam vol te houden.

Unieke route
Dat de 530 km lange Roparunroute door Dongen loopt is uniek. ROPA staat namelijk voor ROtterdam-PArijs. Dat is de gebruikelijke route, maar vanwege de wisselende coronamaatregelen is er dit jaar voor gekozen om de route helemaal door Nederland te leggen. Er wordt gestart op Vliegveld Twente en gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het Atledoterrein wordt aangedaan omdat daar de centrale festiviteiten gepland staan.

Roparun is teamwerk
De Roparun wordt jaarlijks georganiseerd om gelden te genereren voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. 15 leden van ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl), zijn woonachtig in Dongen. Een team bestaat niet alleen uit lopers. Er zijn ook fietsers, chauffeurs, cateraars, masseurs, kaartlezers, kwartiermakers en teamleiders nodig. Roparunnen is teamwork in optima forma.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Heel Dongen Oranje
’t Halve Zolenlijntje start op 4 juni in Enschede en heeft er al 342 km opzitten als zij in Dongen arriveren. De eerste teams worden verwacht op zondagavond 5 juni om circa 17.30 uur en de laatste teams zullen rond de klok van 23.30 uur Dongen weer verlaten. Een team bestaat uit zo’n 25 leden. Vermenigvuldig dat met 150 en je krijgt een beeld van de omvang van deze run. ‘t Halve Zolenlijntje pikt u er zo tussenuit, want hun tenue is fel oranje. Daarom vraagt het team aan alle bewoners van huizen en bedrijven langs de route om hun huis of bedrijf oranje te laten kleuren. Daarmee worden ze geholpen door het actieve Roparunteam. Volgende maand krijgt iedereen langs de route een tasje in de brievenbus met een flyer, een poster, ballonnen en een vlaggenlijn. Verder wordt het aan de beroemde Dongense creativiteit overgelaten om de straten zo origineel mogelijk oranje te laten kleuren.

Het motto is : “Heel Dongen oranje”. In Dongen-Vaart wordt de Roparunkaravaan hartelijk welkom geheten met muziek. Op het terrein van Atledo lopen de atleten en rijden de begeleidende fietsers door de feesttent. In nauwe samenwerking met Atledo wordt er een enorm spektakel georganiseerd. Er treden belangeloos diverse artiesten op. De programmering wordt op dit moment rond gemaakt. Feest-dj Remco zorgt ervoor dat het publiek een heus festivalgevoel zal krijgen. De mascotte van de Halve Zolen, de Orange Donkey geeft high fives. Er is een buitenbar en lekker eten. Een feest dat geen Dongenaar mag missen.

Hulp vanuit heel Dongen
’t Halve Zolenlijntje is erg blij met de volledige medewerking van Atledo en de gemeente Dongen om de doorkomst door ons dorp tot een groot succes te maken. Om een en ander te kunnen organiseren zijn er ook sponsoren nodig. Als uw winkel of bedrijf zich hieraan wilt verbinden, dan kunt u contact opnemen met het Roparunteam ([email protected]). Ook voor ideeën en initiatieven vanuit de Dongense gemeenschap op het gebied van verdere festiviteiten op deze zondagavond staat het team open. Denk aan dweilbandjes langs de route, terrassen van de horeca, erehagen enzovoorts. ’t Halve Zolenlijntje gaat ervanuit dat de hele Dongense gemeenschap zich van haar beste en meest feestelijke kant laat zien aan de Roparun.

 

Reacties

Cookieinstellingen