Theatericoon Vera Mann komt naar de Cammeleur

Foto:

Wie de naam Vera Mann hoort, denkt daarbij wellicht meteen aan bekende theaterproducties als Evita, Les Miserables en Mamma Mia. De van oorsprong Vlaamse (musical)actrice en zangeres zit inmiddels 36 jaar in het vak en is een grote naam in de musicalwereld. Ze mocht vele theaterprijzen op dat gebied in ontvangst nemen, maar toch zijn het niet alleen de grote producties waarmee zij haar enorme reputatie heeft opgebouwd.

Ook met meer intieme uitvoeringen in de kleinere theaters, zoals bijvoorbeeld een hommage aan Jacques Brel en rollen in diverse toneelstukken. gaf Vera Mann al haar visitekaartje af. Aanstaande zondag 10 april staat Vera  met haar solovoorstelling ‘Goesting’ in de Cammeleur. dongen.nieuws.nl sprak met haar over de theaterarme jaren die achter ons liggen, over ‘Goesting’ en over haar liefde voor het theater.

De coronaperiode heeft er, zeker in de theaterwereld, flink ‘ingehakt’. Vera: ”Na een aantal try-outs van ‘Goesting’ in de eerste maanden van 2020 diende corona zich aan. De  theaterwereld lag plotsklaps helemaal stil. Er stonden 68 uitvoeringen van Goesting geprogrammeerd door het hele land, maar door de coronamaatregelen moesten we deze, net als de voorstelling in de Cammeleur, steeds maar weer doorschuiven. In oktober 2020, toen de maatregelen wat versoepeld werden, heb ik nog enkele malen kunnen spelen in een aangepast format. Daarvoor heb ik ‘Goesting’ ingekort tot 1 uur zodat ik er twee op een avond kon spelen met 30 man publiek op anderhalve meter. Fijn dat dat kon, maar het is toch heerlijk dat het culturele leven nu weer terug is naar normaal en ik ‘Goesting’ in zijn geheel en voor een groter publiek kan en mag spelen.”

“‘Goesting’ is autobiografisch en heb ik ook volledig zelf geschreven Het is mijn verhaal… wat is er allemaal gebeurd in mijn leven waardoor ik nu ben waar ik ben? Welke  invloed hadden muziek en theater op mijn leven? Vanuit mijn behoefte om mijn verhaal te delen neem ik het publiek mee op een ontroerende en muzikale reis met verhalen over mijn leven en het leven voor het theater. Het is één grote rollercoaster met ruimte voor een lach en een traan.”

“De muziek in ‘Goesting’ is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling” vervolgt Vera Mann. “Als kind was ik niet alleen geobsedeerd door Chopin maar bijvoorbeeld ook door Barbra Streisand en , om maar iets te noemen, de geboorte van een kalf toen ik 10 jaar oud was. Al deze ervaringen hebben gezorgd voor een persoonlijk en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen in mijn leven. En natuurlijk ga ik het publiek onderwijzen in de Vlaamse taal, zeker en vast. Ik ga ze confronteren met verschillen tussen de Belgen en de ‘Hollanders’… of juist de overeenkomsten. Ik merk dat dat vooral in theaters in het zuiden van het land enorm aanspreekt. Het creëert een bijzondere band met het publiek.”

De muziek in de voorstelling ‘Goesting’ varieert net zo als het leven zelf. ‘Both Sides Now’ van Joni Mitchell is vertaald door Paul van Vliet en voor het eerst wordt het lied uit Yentl ‘This is one of those Moments’ in het Nederlands gezongen in een vertaling van Jeroen de Beer.

“Natuurlijk hoop ik dat veel Dongenaren zondag komen genieten van ‘Goesting’ . Ik heb er ontzettend veel zin in om het publiek in dat mooie theater mee te nemen in mijn verhaal” besluit Vera Mann.

De voorstelling ‘Goesting’ van Vera Mann is te zien in de theaterzaal van de Cammeleur op zondag 10 april van 14.30 tot 16.30 uur. Tickets zijn te reserveren via deze link Wil je extra verwend worden? Een middagje onbezorgd genieten kan bij uitstek met het Verwen ticket. Voor meer informatie zie www.decammeleur.nl

Reacties

Cookieinstellingen