‘Oud’ en ‘nieuw’ Dongen bij elkaar aan tafel tijdens ontmoetingsdiner

Foto:

Als studenten aan de Hogere Hotelmanagement school in Maastricht kregen vijf eerstejaars (Olivier van Steenveldt, Pancho Gielen, Sophie van den Brand, Zoë Huting en de Dongense Alexandra van den Bosch) de opdracht een event te organiseren. Ze werden hierin geheel vrijgelaten en mochten er hun eigen draai aan geven. Hun doel was op donderdag 31 maart 2022 een mooie avond te bezorgen voor mensen die het écht verdienen.

Waarom in Dongen?
“Maastricht ligt uiteraard ver van Dongen vandaan, maar hier vonden we een mogelijkheid om binnen de opdracht iets unieks te organiseren”, vertelt Alexandra van den Bosch, die woonachtig is in Dongen.  “We kwamen uit bij Eagle Shelter: een bijzondere ontmoetingsplaats voor velen. Eagle Shelter zamelt onder andere kleding in voor Oekraïnse vluchtelingen. Dat bracht ons op het idee om de mensen die vaker Eagle Shelter bezoeken (de huidige Dongenaren) en de Oekraïners (de nieuwe Dongenaren) samen te brengen. Die ontmoeting lieten we plaatsvinden in de vorm van een diner, waarbij we 28 unieke mensen een gevoel van thuiskomen konden bieden.”

Hoe is dit event tot stand gekomen?
“Verschillende sponsoren hebben ons bijgestaan om dit evenement plaats te laten kunnen vinden. Mede dankzij hen hebben we het zeker kunnen laten slagen. Floris’Hand en Creatieve-Doebox.nl boden ons een financiële bijdrage en via Le Monde konden we luxe hapjes regelen voor een kleinere prijs. We startten het diner met een soepje gesponsord door In ’t Groen. Poké-Pro vulde de hapjesplank aan met mini poké bowls. Met servies dat beschikbaar gesteld werd door Dongens Genieten en tulpen voor de aankleding gesponsord door Bloembinderij John Flora hebben we de tafel gezellig en chique kunnen opdekken. Bij deze willen wij deze sponsoren graag bedanken voor hun bijdrage aan een onvergetelijke avond; zonder hen was het ons nooit gelukt!” aldus Alexandra.

Hoe kijken jullie terug op het diner?
“Het was een bijzondere ervaring om de vluchtelingen uit Oekraïne, die recent in Dongen zijn aangekomen, een warm welkom te kunnen geven op deze manier. Vanuit Eagle Shelter kregen we enorm lieve en positieve reacties. Zo heeft een Oekraïens meisje de volgende dag een tekening gemaakt als bedankje en heeft ze haar piano talent laten horen aan de mensen van de Shelter. De samenkomst van deze mensen was onwijs speciaal, net als de manier waarop wij met de Oekraïners in contact konden komen. Het was enorm leerzaam om samen met Connie Ariens (van Eagle Shelter) ‘oud’ en ‘nieuw’ Dongen bij elkaar te brengen. Het doel was een evenement te organiseren waarbij anderen in het zonnetje werden gezet; we wilden ze dat warme gevoel van thuis meegeven. Terugblikkend op deze opdracht denken wij als groep dat we hierin geslaagd zijn. Deze avond zullen wij, en de anderen hopelijk ook, niet snel vergeten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen