Zo houd je de werkruimte interessant voor je werknemers

Foto: Freepik.com

Ingezonden Het leven in een kantoortuin of just in je eigen hokje. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. De ene collega kletst het liefst de hele dag je oren eraf. De andere collega werkt graag in zijn eigen bubbel. Sta jij eigenlijk de hele dag naast de koffieautomaat? Hoe houd je de werkruimte interessant voor je werknemers? In dit artikel bespreken we voorbeelden hoe jij de werkruimte interessant houdt.

Zorg voor een ontspannen plek
Op de werkplek wil je dat je werknemers zo efficiënt mogelijk werken. Hierbij hoort het nemen van een pauze of een momentje voor jezelf om weer gefocust te worden. Zorg voor een plek waar je werknemers dit kunnen doen. Bijvoorbeeld een bankje in de tuin of een chill hoekje in de kantine. Zorg ervoor dat ze even hun ei kwijt kunnen. Zo kunnen ze met een opgelucht hart en frisse energie weer aan de slag.

Waar haal je deze artikelen vandaan? Je kunt online banken of stoelen nieuw kopen. Dit is vaak erg prijzig. Denk daarom ook eens aan tweedehands artikelen kopen. Het aanschaffen van kantoor artikelen in overleg met je werknemers zorgt voor een frisse uitstraling. Daarnaast weet je waar behoefte aan is. Zo worden er geen artikelen aangeschaft die vervolgens nooit gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld ook aan een pingpongtafel of juist een speelautomaat. Echte artikelen die perfect in de werkruimte passen en voor ontspanning zorgen.

Ga voor een grote schoonmaak
In de loop van de jaren is het goed mogelijk dat er veel overbodige spullen ophopen in de werkruimte. Zorg daarom eens voor een grote schoonmaak. Zorg dat alle bureaus leeg worden gehaald. Dat er geen spullen op de vloer liggen. Liggen er structureel te veel rommel kijk dan een naar nieuwe kasten of ander opbergruimte. Rommel geeft een slecht beeld af aan je werknemers. Verkoop daarom ook je onnodige artikelen. Bij markthandel kun je gemakkelijk tweedehands artikelen verkopen. Dit geld kun je dan weer bijleggen voor een super gaaf bedrijfsuitje. Daar is nog nooit iemand op tegen geweest.

Hou het licht en kleurrijk.
Natuurlijk lichtinval is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor een interessante werksfeer. De hele dag tegen een Tl-buis aankijken is ook maar zo. Het kleurrijk aankleden van het kantoor zorgt ook voor een dynamische werksfeer. Help je werknemers een handje bij het aankleden van hun werkplek. Door middel van kleurrijke panelen bijvoorbeeld. Het verzorgen van kleurrijke meubels heeft veel effect op de uitstraling van de werkruimte.

Planten geven sfeer en zuurstof
In een kantoor zijn planten onmisbaar. Ze verminderen stress bij je werknemers. Zorgen voor een natuurlijke en duurzame uitstraling van je bedrijf. Planten geven van nature zuurstof af wat helpt met de concentratie. Ook helpen ze met de akoestiek in de ruimte. Helemaal grote planten helpen met het weghalen van de echo. Dit is heel bevorderlijk als je werkt in een grote kantoortuin. Daar is het al snel gehorig en dit kan voor afleiding zorgen bij andere collega’s.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen