Petra Lepolder stapt uit de politiek

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

VVD-wethouder Petra Lepolder van de gemeente Dongen stapt uit de politiek. Ze heeft een nieuwe baan gevonden bij zorgorganisatie Mijzo. Vanaf 9 mei aanstaande gaat ze daar aan de slag als clustermanager Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Bij de recent gehouden verkiezingen voor een nieuw gemeentebestuur, was de VVD de enige van de vijf politieke partijen in Dongen die verlies leed in het aantal zetels (van 3 naar 2). Dat maakt het onwaarschijnlijk dat de VVD deel uit gaat maken van de nieuwe coalitie waarvoor nu de gesprekken lopen. Vóór aanvang van de verkiezingen had Lepolder aan de Dongense kiezer al duidelijk aangegeven wél beschikbaar te zijn voor een tweede periode als wethouder, maar niet als raadslid.

Kans
,,Dat deze functie juist nu voorbij komt, zie ik als een unieke kans’’, aldus Petra Lepolder. ,,Ik ga met een mij bekende maatschappelijke opgave aan de slag, maar dan vanuit een andere rol. Mijn aandacht blijft gericht op kwetsbaren in onze samenleving en daarbij kan ik goed gebruik maken van mijn ervaring en het netwerk dat ik heb opgebouwd als wethouder in het sociaal domein.’’

Loopbaan
Lepolder (50) begon in april 2019 als bestuurder in Dongen. Daarvoor was ze 5 jaar wethouder in Steenbergen, waar ze in 2008 als raadslid de eerste stappen zetten van haar politieke loopbaan. Op 8 april aanstaande zal ze haar ontslagbrief indienen bij de burgemeester van Dongen.

Nieuwe baan
Mijzo heeft een werkgebied tussen de vier grote steden Tilburg, Breda, Gorinchem en Den Bosch en biedt ondersteuning en begeleiding aan ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Als clustermanager gaat Lepolder werken vanuit de kantoren Waalwijk, Geertruidenberg en Dongen. ,,Extra mooi is dat we als gezin kunnen blijven wonen in Dongen, waar het ons erg goed bevalt’’, aldus Petra Lepolder die verantwoordelijk wordt voor de aansturing van 25 teams in de regio.

Kansen grijpen
De nieuwe baan volgt snel, maar dat vindt ze juist een voordeel. ,,Kansen zien en kansen grijpen, zo ben ik ook in Dongen terecht gekomen. Ik wil niet op wachtgeld thuis komen te zitten. Mijzo was op zoek naar iemand die kennis heeft van maatschappij en politiek en die anders durft te denken en creatief is. Dat spreekt me aan en dat past bij me. De opgaven van morgen los je niet op met de instrumenten van gisteren’’, aldus Lepolder.

Dank
Met trots en dankbaarheid kijkt Petra Lepolder terug op haar bestuurlijke periode in Dongen. Met veel enthousiasme heeft ze zich sterk gemaakt voor De Entree, Eagle Shelter, jeugdzorg, armoedebeleid, gezondheidsbeleid, community care, verkeer, openbare ruimte en economische zaken. ,,Vanaf dag één heb ik me hier heel erg welkom gevoeld. De contacten met de gemeenteraad, de gemeentelijke organisatie, de lokale samenleving en maatschappelijke partners waren warm en constructief. Speciaal woord van dank voor mijn directe collega’s in het college en de VVD-fractie. Ik vind het ook fijn dat ik vanuit mijn nieuwe functie de langdurige zorg in Dongen kan blijven ondersteunen. We komen elkaar vast weer tegen!’’

 

Reacties

Cookieinstellingen