Last van slechte haargroei? Dat hoeft helemaal niet meer!

Foto: Freepik.com

We hebben allemaal last van haaruitval maar de ene heeft het meer dan de ander. Het is een probleem waar elke man of vrouw vroeg of laat tegenaan loopt. Dagelijks verlies je van jezelf gemiddeld honderd haren. Dat hoor je goed honderd. Op welke manier kun je haar verlies tegen gaan. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om haarverlies tegen te gaan. Want heb je last van slechte haargroei? Dat hoeft helemaal niet meer!

Oorzaken van slechte haargroei
Slechte haargroei kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je last hebben van stress. Dit heeft namelijk effect op je haargroei. Als je te maken hebt met veel stress maakt je lichaam stresshormonen aan. Deze hormonen tasten je haargroei aan. Je haren vallen sneller uit en komen minder sterk terug.

Erfelijkheid van slechte haargroei. Je hoort het vaker, als je ouders vroeg in hun leven last krijgen van slechte haargroei dan zul je dit waarschijnlijk zelf ook krijgen. Het zit in je genen zeggen ze dan. Dit proces kun je gelukkig vertragen. Door het nemen van een pil per dag kun je slechte haargroei tegen gaan. Dit middel tegen haaruitval voor mannen en vrouwen zorgt ervoor dat de hormonen die slechte haargroei verzorgen worden omgezet naar andere stoffen. Hierdoor komt je haar sterker terug en vallen er minder haren uit.

Wat is nu echt effectief om kaalheid tegen te gaan
Als je online gaat zoeken of gewoon naar de lokale drogisterij gaat, vind je veel verschillende producten die claimen haargroei tegen te gaan. Zo kun je shampoo gebruiken, maar dit kan bijvoorbeeld stoffen bevatten waardoor je irritatie kunt krijgen. Daarnaast een shampoo zit maar een korte tijd in je haar. Het nemen van een middel tegen kaalheid door middel van een pil is een stuk sneller. Daarnaast pakt het de directe oorzaak van slechte haargroei aan.

Schade aan je haar
Als je als vrouw vaak de stijltang of juist de krultang erbij pakt. Kun je na een korte periode al schade aan je haar waarnemen. Het is heel lastig om dit beschadigde haar weer mooi te krijgen. Probeer je haar zo veel mogelijk met rust te laten als je last hebt van slechte haargroei. Want van veel stijlen krijg je dun haar. Het verzorgen van je haar met de juiste olie is hierbij essentieel. Zo zorg je ervoor dat je haar er verzorgt uit komt te zien.

Zorg ervoor dat je je haar zo veel mogelijk met rust laat. Zorg ervoor dat je haar vrij kan bewegen. Het is niet verstandig om je haar in een strakke staart of knot te dragen. Dit zorgt er namelijk voor dat je extra haren verliest doordat er spanning op staat. Ook het dragen van een hoed of pet zorgt voor extra haar verlies. Dit komt doordat je haren verstrikt raken. Je haar heeft ook behoefte aan frisse lucht.

Er zijn heel veel factoren die meespelen als je last hebt van een slechte haargroei. Maar met onze tips hoeft dat helemaal niet meer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen