Eindelijk is het zover! De Dongense Straotparade 2022

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Wacht nog even met het opbergen van je carnavalsoutfit en peejensjaal. Aanstaande zondag, 27 maart 2022, is het namelijk eindelijk zover: de Dongense Straotparade 2022.

De Dongense straotparade is een fantastische dweildag die langs diverse kroegen en tal van buitenpodia voert in het gezellige centrum van Dongen. Dit jaar met een prachtig deelnemersveld van 24 kapellen en 19 carnavalsverenigingen. Daarvan doen er dit jaar 6 kapellen en 4 CV’s mee aan de wedstrijdklasse. Het wordt weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan!

Dit jaar hebben we extra focus gelegd op het buitenspelen van de kapellen. We hebben daarom een nieuwe locatie geregeld op het Wilhelminaplein, die georganiseerd is door een mooie samenwerking van Café-Zaal Het Vaartje, DongensGenieten en De Salamander. Op deze locatie is het mogelijk om een drankje te nuttigen en hebben we een mooi podium voor onze kapellen. Helaas is het niet mogelijk om op deze locatie te pinnen. Hopelijk schijnt het zonnetje en kun je in de buitenlucht genieten van het echte Straotparade-gevoel.

Naast het buitenpodium doen dit jaar de volgende horecagelegenheden mee: De Tramhalte, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid.

Vanaf 13 uur starten de eerste kapellen met spelen. Om 17 uur eindigen we op onze nieuwe locatie op het Wilhelminaplein. Om 17.30 uur vertrekken we gezamenlijk in een lange stoet naar de prijsuitreiking in de Cammeleur. Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Ben jij er nog niet helemaal klaar voor? Bij Dongense Dingen aan de Hoge Ham 159 vind je nog diverse carnavalsartikelen zoals Peejesjaals, Peejevlaggen, het Peeënrijks monumentenschildje, de limited edition buttons van carnaval 2022 en de laatste emblemen voor op je outfit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen