James Armstrong (U.S.A.) in de Gouden Leeuw

Foto: Bert Lek

Op zondag 3 april heeft Bluespromotion  Dongen een bijzondere gast: Gitarist en singer- songwriter James Armstrong (1957)

Armstrong is een levende soul & blueslegende. Hij bracht zes albums uit, drie bij Hightone Records en drie bij Catfood Records. Zijn songs zijn te horen in de soundtracks van drie films “Speechless”, “Hear No Evil” en The Florentine. Armstrong is geboren in California, zijn vader was een jazzgitarist en zijn moeder een blues en gospelzangeres dus het lijdt geen twijfel als de jonge James verslingerd raakt aan de muziek die hij thuis hoorde. Hij leerde thuis dus ook gitaarspelen en richtte zijn eerste band op in zijn highschool periode. Zijn stijl is beïnvloed door Albert King, Albert Collins en ”Smokey” Wilson. Maar ook soulmuziek was een belangrijke inspiratie voor James Armstrong en zijn mix van “Soul & Blues werd zijn handelsmerk, op zijn albums en optredens.

Wat James Armstrong ook zo uniek maakt in zijn shows is zijn gitaar, een wapen wat hij perfect beheerst. Hij schrijft zijn eigen muziek, maar voelt zich niet te goed om de “groten” te eren tijdens zijn optredens. James Armstrong is tijdens deze Europese toer weer verzekerd van zijn vaste Europese backing band met Vivtor Puertas op keyboards, Antoine Escalier basgitaar en op drums Pascal Delmas deze formatie past hem als een handschoen. Met zijn energieke stijl, podium presentatie, spannende harmonieën en energie is hij de ware bluesartiest. Bij hem kan het publiek constant kiezen tussen een unieke mix van blues en heerlijke funk en melodische uptempo soul. James Armstrong is een entertainer pur sang al ruim veertig jaar. Op zijn teller staan tal van Awards, optredens op bluesfestivals wereldwijd, indrukwekkende albums, soundtracks, en toch blijft hij (gelukkig) onvermoeid doorgaan om zelfs de hardnekkigste stijve hark ritmisch te laten bewegen.
James Armstrong ? He Is The Blues !

Zondag 3 april a.s. Zaal open 16.00 Aanvang 16.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
Entree € 15,00
www.jamesarmstrong.com www.bluesdongen.nl

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen