Lijsttrekkers brengen hun stem uit

Foto: Bart van Kerkhof

Het is een belangrijke dag voor de Dongense volksvertegenwoordigers. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag zal gaan bepalen hoe de 21 beschikbare zetels in de Dongense gemeenteraad verdeeld gaan worden.

Ook de lijsttrekkers van de vijf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dongen brachten vanzelfsprekend hun stem uit. dongen. nieuws.nl was erbij en legde het vast op de gevoelige plaat. Linksboven zien we René Jansen (Volkspartij Dongen, rechtsboven Petra Lepolder (Dongense VVD), linksonder Marieke Schouten (D66 Dongen), rechtsonder Stijn Sips (CDA Dongen-’s Gravenmoer), midden Jan Kennekens (Ouderenpartij voor Dongen)

“Een spannende dag, ik heb dan ook minder goed geslapen dan normaal” aldus één van de lijsttrekkers. Er kan vandaag tot 21.00 uur gestemd worden op de diverse locaties. Daarna worden de stemmen geteld en zullen de resultaten bekendgemaakt worden tijdens de uitslagenavond in het gemeentehuis. Deze begint om 21.30 uur.  De vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college zullen tijdens de uitslagenavond allen aanwezig zijn in het gemeentehuis. De avond is openbaar toegankelijk.

Programma
Om 21.30 uur start de avond met de bekendmaking van de stemverdeling zoals uitgebracht op 14 en 15 maart. Daarna worden – zo snel als mogelijk – de uitslagen van de diverse stembureaus in onze gemeente gepresenteerd.

Visualisatie
De gemeente heeft een dashboard ontwikkeld, waarop de uitslag per partij op duidelijke wijze visueel is weergeven. Eerst wordt de uitslag van het betreffende stembureau getoond; vervolgens de tussenstand na twee stembureaus, dan na drie etc. Op die manier hopt men zo snel mogelijk de (officieuze) einduitslag te kunnen mededelen.

Presentatie
Eric Dammingh (griffie) en Mark van Rijen (communicatie) zullen deze avond presenteren. Ook zullen zij interviews houden met de vertegenwoordigers van de politieke partijen en om reactie vragen.

De gemeente Dongen telt 21.600 stemgerechtigden. Tijdens de verkiezingen van 2018 was het opkomstpercentage iets boven de 50%.

Op deze website zullen we gedurende de dag op basis van de door de gemeente verstrekte informatie updates verzorgen over het actuele opkomstpercentage.

Lees ook: Uitslagenavond op het gemeentehuis op 16 maart

Lees ook: Op welke partij moet ik stemmen?

Cookieinstellingen