Basisschoolleerlingen planten tweede Tiny Forest in gemeente Dongen

Foto: Pixabay License/smarko

Basisschoolleerlingen in Dongen planten op maandag 14 maart samen met IVN Natuureducatie, Natuurvereniging Ken en Geniet en gemeente Dongen het tweede Tiny Forest
in gemeente Dongen aan. Het minibosjes komt te staan in het park Schuttersveld. Op 14 maart gaan om 9:00 uur groepen leerlingen van basisscholen de Biezenkring en Noorderport aan de slag. Om 9:45 uur is het officiële moment en de onthulling van de naam van het Tiny Forest met wethouder Jansen.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag. In het buitenlokaal, dat onderdeel is van ieder Tiny Forest krijgen de kinderen straks les.

Elke buurt zijn eigen minibos
De afgelopen jaren zijn door IVN al meer dan 150 Tiny Forests gerealiseerd in Nederland. Provincie Noord-Brabant doet hier een schepje bovenop door ook 20 Tiny Forests te ondersteunen. De Tiny Forests in Dongen zijn gefinancierd door de Provincie en gemeente Dongen. In november 2019 is het eerste Tiny Forest in de gemeente aangeplant in ’s-Gravenmoer. Ieder Tiny Forest wordt gerealiseerd door scholen in de buurt, met begeleiding vanuit IVN en Ken en Geniet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen