Oproep burgemeester Marina Starmans: ‘Kom stemmen voor de nieuwe gemeenteraad’

Foto:

Op 14, 15 en 16 maart kunnen alle stemgerechtigden in Dongen hun stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad. Het is een belangrijk om moment jouw stem te laten horen over de lokale politiek.

Gemeenteraad
De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente en beslist over de plannen en regels in de gemeente. Denk hierbij aan afval, verkeer en woningbouw, maar ook zorg, cultuur en sport. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart kies je de leden van de gemeenteraad voor de gemeente Dongen voor een periode van 4 jaar.

Oproep burgemeester
Onze gemeente telt 21.600 kiesgerechtigden. Kiesgerechtigd ben je als je tijdens de verkiezingen mag stemmen. Burgemeester Marina Starmans doet een oproep aan deze mensen: ‘Maak gebruik van uw stemrecht! Laat uw stem niet verloren gaan, want Elke Stem Telt. Uw stem is een belangrijke bouwsteen voor onze democratie.’

Keuze maken
Vind je het lastig om te bepalen op wie je gaat stemmen? Misschien helpt het volgende:

Druktemeter
Bekijk de drukte op het stembureau voorafgaand aan je bezoek op 14, 15 of 16 maart via www.dongenkiest.nl/druktemeter. Te druk? Ga dan op een later moment of ga naar een ander stembureau.

Uitslagen
Vanaf de sluiting van de stembureaus (16 maart 21.00 uur) worden de voorlopige uitslagen gedurende de avond en volgende dag geplaatst op Facebook en www.dongenkiest.nl. De voorlopige uitslagen worden ook op 16 maart vanaf 21.30 uur in de centrale hal van het gemeentehuis gepresenteerd tijdens een openbare bijeenkomst. Politieke partijen en het college zullen hierbij aanwezig zijn. Geïnteresseerde inwoners zijn welkom.

Op 21 maart 2022 is er een openbare zitting van het centraal stembureau. In deze zitting wordt de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing officieel bekendgemaakt. De zitting vindt plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis van 10.00 – 10.30 uur of is te volgen via dongen.notubiz.nl.

Meer informatie
Alle belangrijke updates in aanloop naar de verkiezingen lees je op www.dongenkiest.nl, de Facebookpagina van de gemeente Dongen (@gemeentedongen) en de Facebookpagina van de gemeenteraad (@gemeenteraaddongen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen