Stembureauleden en tellers gezocht

Foto: Pixabay License/ulleo

Voor de gemeenteraadsverkiezingen is gemeente Dongen op zoek naar enkele enthousiaste stembureauleden en tellers. Als stembureaulid bent u met uw team verantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces. Bent u op 14, 15 en 16 maart de gehele dag beschikbaar en wilt u van dichtbij meemaken hoe de verkiezingen in zijn werk gaan? Meld u dan nu aan! Ook wanneer u niet alle dagen beschikbaar bent wordt u van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Werkzaamheden
Elk stembureau bestaat uit een team van 5 stembureauleden waarvan één persoon de voorzitter is. De stembureauleden controleren de stempas van de kiezer, overhandigen het stembiljet en tellen na afloop de stemmen. De voorzitter ziet er daarnaast op toe dat de orde in het stemlokaal wordt gehandhaafd, coördineert het algehele proces en maakt het proces-verbaal na het tellen van de stemmen op.

Op 14, 15 en 16 maart zijn de stembureaus geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Het tellen van de stemmen gebeurt op woensdag 16 maart na 21.00 uur, met ondersteuning van de stemmentellers. De voorzitter brengt na afloop van het telproces het proces-verbaal naar het gemeentehuis.

Functie-eisen

  • U beschikt minimaal over een opleiding op mbo-niveau
  • U bent minimaal 18 jaar op de dag van de verkiezingen, tellers zijn minimaal 16 jaar op de dag van de verkiezingen
  • U bent stressbestendig, representatief, enthousiast en behulpzaam
  • U bent bereid om de e-learning te volgen en legt deze succesvol af
  • U spreekt vloeiend Nederlands maar hoeft niet de Nederlandse nationaliteit te hebben
  • U heeft op de verkiezingsdag geen klachten

Vergoeding
De bruto-vergoeding op 16 maart bedraagt voor stembureauvoorzitters €175,00, voor stembureauleden € 150,00. De vergoeding voor tellers bedraagt €30,00. Op 15 en 16 maart wordt de vergoeding naar rato berekend. Voor consumpties en de lunch wordt gezorgd. Uiteraard voorzien wij ook in beschermende middelen zoals mondkapjes en handschoenen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met 4 maart 2022 door te mailen naar [email protected]. De uitnodiging voor het volgen van de e-learning ontvangt u per mail, enige tijd voor de dag van de verkiezingen. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Fred van der Weijde, projectleider Verkiezingen via 14 0162. U kunt ook een mail sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen