Foto van de week

Foto: Marianne Schrijver

Deze week presenteert Fotoclub Dongen u een “vakantiefoto” van clublid Marianne Schrijver. Of kan ik beter zeggen: een foto gemaakt tijdens een vakantietrip?! Dit laatste is namelijk het geval.

Deze foto is gemaakt op een van de vele reizen van het graag fotograferende echtpaar Frans en Marianne Schrijver. Deze foto met als titel “En maar wachten….” is gemaakt tijdens hun vakantie in Frankrijk en wel in de plaats Nancy. Deze stad is de hoofdstad van het departement Lotharingen en wordt ook wel de stad met de gouden poorten genoemd. Deze 18e-eeuwse bouwwerken staan op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO. De Oude Stad (Ville Vieille), het Hertogelijk Paleis, de herenhuizen getuigen, net zoals de musea en de culturele evenementen, van het bruisende karakter van deze met geschiedenis beladen stad. Er zijn veel gebouwen in Art Deco – en Art Nouveau stijl te bewonderen.

Het roccocoplein wordt omlijst door prachtig hekwerk en dat heeft de stad Nancy de bijnaam van de stad met de gouden poorten opgeleverd. (Bron:zna.be/oinou.nl) Al dwalend door deze prachtige stad kwam Marianne onverwachts dit straatbeeld tegen, waarbij ze het uiteraard niet kon laten de sluiter over te halen, met dit als resultaat. We zien een dame leunend tegen een auto. Ze staat ergens op een parkeerterrein ongetwijfeld te wachten op iemand of iets. Je ziet het duidelijk aan zowel haar lichaamshouding als haar gezichtsuitdrukking. De ondersteuning van het gezicht met de arm/hand versterkt dit beeld. Het spiegeleffect in de autoruit is beslist een bijzonder element, evenals de twee geschilderde lieveheersbeestjes op de achtergrond. Dit laatste heb je zelf niet in de hand, maar het is wel mooi meegenomen en eigenlijk kunnen we zoiets niet missen.

Een simpel gegeven, maar je oog moet er op vallen. Al rondkijkend naar allerlei interessante gebouwen en beelden, moet je ook alert zijn op mogelijke interessante straatbeelden.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen