Dongen maakt schade op na storm Eunice

Foto:

Nederland maakt zaterdag de schade op nadat storm Eunice over ons land is getrokken. In onze Veiligheidsregio kwamen vrijdag tussen 10.00 en 19.00 uur in totaal 399 meldingen van stormschade binnen bij de meldkamer.

Storm Eunice
Storm Eunice is de afgelopen dag met windkracht 10 over ons land getrokken. Het hoogtepunt van de storm lag voor onze regio tussen 16.30 en 17.30 uur. In het noorden van het land werd code rood vannacht om 2.19 uur pas ingetrokken. In het hele land zijn meldingen gemaakt van omgewaaide bomen, weggewaaide gevels en dakplaten als gevolg van Eunice. In ons land zijn in totaal ook vier mensen overleden als gevolg van storm Eunice. Bij verzekeraar Interpolis stond de telefoon roodgloeiend en vrijdagavond waren er al ruim 2.400 meldingen van stormschade, terwijl Eunice toen nog volop over ons land raasde.

Dak eraf gewaaid in Generaal Maczekstraat
Ook in Dongen heeft Eunice op diverse plaatsen schade aangericht. Aan de Generaal Maczekstraat in de wijk Hoge Akker waaide het dak van meerdere huizen (KLIK HIER). Op de Bolkenstreeg waaide een boom om die dwars op de weg terechtkwam (KLIK HIER). Ook in de Trompstraat waaide een boom om (ze foto links) In onze Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kwamen vrijdag tussen 10.00 en 19.00 uur in totaal 399 meldingen van stormschade binnen bij de meldkamer. Meer dan de helft van de meldingen kwamen uit het westen van de regio, de lijn Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda. De meeste schade is ontstaan door omgevallen bomen en afgewaaide daken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen