Foto van de week

Foto: Johan Dekkers

Ik durf heel voorzichtig te hopen, dat we vanaf nu langzaamaan teruggaan naar het “oude normaal”. We zijn vanaf woensdag 2 februari weer eens na lange tijd allemaal fysiek aanwezig geweest op onze vaste clubavond in dorpshuis de Geubel in ’s-Gravenmoer.

Aangezien de sluitingstijd op 22.00 uur stond, werd er een half uurtje eerder begonnen. Het was een digitale inlevering, waarbij de clubleden van tevoren hun fotobestanden moesten doorsturen naar onze voorzitter. Hij had ervoor gezorgd dat alle foto’s via een groot tv-scherm gepresenteerd konden worden. Een van de foto’s die we zagen was afkomstig van Johan Dekkers, een clublid van het eerste uur. Hij is al vanaf 1986 van FC Dongen en fotografeert al sinds zijn diensttijd in 1973. Hij is vanaf 1995 bestuurslid en heeft menig functies binnen ons bestuur vervuld. Op dit moment is Johan nog onze secretaris. Het is dan ook niet vreemd dat Johan in 2016 met succes voorgedragen is om erelid van onze vereniging te worden.

Naast zijn werk als bedrijfsfotograaf bij de NS fotografeerde hij ook als hobby. De onderwerpen die hij fotografeert zijn heel divers. Alles wat hij tegenkomt als hij met zijn vrouw gaat fietsen of wandelen legt hij met zijn camera vast. Bijgevoegde foto is vorig jaar in oktober gemaakt in de Loonse en Drunense Duinen. Een prachtig natuurgebied om te wandelen en/of te fietsen en natuurlijk ook te fotograferen. De foto is gemaakt met een Nikon D300s met daarop een nikon 17-55 mm F2.8. Dit laatste is wellicht interessant voor een selecte groep.

De meesten kijken zonder deze informatie gewoon naar deze foto en vinden daar wellicht iets van. Het is een natuuropname van duinzand met een soort graspol. Ik vind de compositie best goed en met name de structuur van het zand komt goed tot uiting. De wind heeft een mooi landschap gecreëerd met een fraai zacht strijklicht. Een herhaling van “de golven” maken de foto. Het zand ziet er ook echt uit als zand. Dat de foto in zwart-wit is gepresenteerd is zeker een pluspunt.
Al met al een fraaie foto om naar te kijken. Bedankt Johan voor je inzending.
Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen