Voedselbank kan verhuizen naar Eagle Shelter

Foto: Flickr

Nog even en de Voedselbank, die nu nog tijdelijk gehuisvest is in de Entree aan de Hoge Ham, kan verhuizen naar het terrein van de Eagle Shelter langs de sportzone.

Op het terrein zijn onlangs een aantal bouwketen geplaatst en in één daarvan krijgt de Voedselbank definitief onderdak. Het huisvestingsprobleem van de voedselbank is daarmee opgelost. Wethouder Petra Lepolder kon dit goede nieuws met gepaste trots melden als antwoord op vragen van D66-raadslid Henriet Jespers. Het raadslid had gezien dat er op het terrein van de Eagle Shelter witte units waren geplaatst en wilde weten of die voor de Voedselbank waren of ook nog voor andere bestemmingen.

Door: Bernadette Klerx

Units voor Voedselbank en uitbreiding activiteiten
Wethouder Petra Lepolder kon meteen opheldering verschaffen: ‘Het is allebei. De Eagle Shelter was al enige tijd bezig om extra units te verkrijgen. Steeds meer mensen weten de Eagle Shelter namelijk te vinden en de extra ruimte gaan ze gebruiken om hun diensten en activiteiten uit te breiden. De units hebben ze overigens bijna gratis gekregen van een bedrijf. Tegelijkertijd konden ze daarmee ruimte creëren om de Voedselbank te huisvesten. De units staan er nu en het is eigenlijk alleen nog een kwestie van afsoppen en wat kleine aanpassingen doen en dan zou de Voedselbank er op korte termijn al in kunnen’.

Zoektocht
Vorig jaar dreigde de voedselbank dakloos te worden. Hun onderkomen aan de Planetenstraat (de voormalige Levensschool) moest plaats maken voor woningen. Het pand aan de Planetenstraat, eigendom van Casade, is inmiddels al gesloopt. Een hectische zoektocht naar een nieuw onderkomen volgde; er kwamen ook verschillende opties in beeld, maar om uiteenlopende redenen vielen die allemaal stuk voor stuk af. Totdat de Eagle Shelter zich meldde met de mededeling dat ze de Voedselbank graag op hun terrein wilde hebben. Enige tijd later werd een intentieovereenkomst getekend tussen gemeente, Eagle Shelter, Casade en de Voedselbank om dit mogelijk te maken. In Dongen maken zo’n 40 gezinnen gebruik van de voedselbank.

Brug Sportlaan alleen voor fietsers
Wethouder Lepolder zag nog wel één kleine hindernis. Het (fiets)bruggetje bij de Sportlaan langs de sportzone moet vervangen worden, want die is versleten. De nieuwe brug is al besteld, maar er zijn problemen met de levering van materialen, waardoor het wat langer gaat duren dan wij gepland hadden. En die brug is nu juist handig voor het aan- en afvoeren van spullen’, liet de wethouder weten.  En daar schrok CDA-raadslid Koenraad van Eersel weer van. ‘Ik hoor u net zeggen dat die brug handig is voor het aan- en afvoeren van spullen. Hoe zit dat dan? Blijft die brug toch echt wel alleen voor fietsers?’, wilde het raadslid weten. De wethouder kon hem meteen geruststellen. ‘Ja zeker, het is en blijft in de eerste plaats een brug voor fietsers, maar zo en af toe mag er een keer een auto over voor toelevering van spullen. Maar het is absoluut niet de bedoeling dat daar een autoverbinding ontstaat’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen