Elektrische rolluiken zijn perfect voor de zomer van 2022

Foto:

Advertorial In de winter kunnen rolluiken erg fijn zijn, maar ook in de zomer mag de toegevoegde waarde van een rolluik niet worden onderschat. Een rolluik is niet alleen handig om in de winter de kou buiten te houden, maar in de zomer kan hij namelijk perfect zijn voor het buitenhouden van de warmte en het koel houden van de woning.

Duurzaamheid speelt hierbij dus een grote rol. Bovendien kun je heel goed zorgen voor de juiste lichtinval in huis, op dagen dat de zon schijnt. Naast de reguliere rolluiken is er de laatste tijd steeds meer vraag naar een elektrisch rolluik. Gemak, isolatie, veiligheid en comfort staan hierbij centraal en de verwachting is dat de komende jaren de vraag naar elektrische rolluiken zal blijven stijgen.

Gemak met een elektrisch rolluik
Een elektrisch rolluik kan voor veel gemak zorgen. Het apparaat denkt namelijk met je mee en kan dienen als een ‘slimme’ toevoeging aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die meten wat de kracht van de zon is, en daarbij automatisch zullen sluiten als de zon te fel binnen schijnt. Ook kan men een slim schema instellen waarbij de rolluiken op bepaalde momenten automatisch open of dicht gaan. Met een app of afstandsbediening gemakkelijk te regelen. Ben je op je werk en wil je de rolluiken thuis sluiten zodat je ‘s avonds in een koel huis thuis komt, geen probleem. Een app helpt je hierbij.

Veilig gevoel
Een rolluik kan bijdragen aan het veilige gevoel dat jij thuis hebt. Het rolluik is namelijk een extra beveiliging op je woning dat het voor inbrekers moeilijker maakt om binnen te komen. Door in te stellen dat de elektrische rolluiken elke avond automatisch sluiten, kun je dit niet vergeten en kun je elke avond dus met een veilig gevoel naar bed gaan. Elektrische rolluiken zijn tegenwoordig bovendien uit te breiden met speciale anti-inbraak klemmen, voor een nog veiliger gevoel.

Goede isolatie
Rolluiken kunnen heel goed bijdragen aan een goede isolatie in huis. Wanneer een elektrisch rolluik namelijk helemaal gesloten wordt, zullen de lamellen helemaal aansluitend dicht gaan, waardoor er een afgesloten ruimte tussen het rolluik en het raam ontstaan. Dit wordt ook wel een luchtbuffer genoemd en heeft een isolerend effect. Met een elektrisch rolluik kun je dit bovendien op vaste momenten laten doen, of laten reageren op de temperatuur buiten of binnen. Op deze manier draag je niet alleen bij aan een beter milieu omdat je de verwarming minder aan hoeft te zetten, en is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Het is niet voor niets dat de vraag naar elektrische rolluiken alsmaar groeiende is. Bij zowel eigenaren van een nieuwbouwwoning of een bestaande woning kan een elektrisch rolluik van grote waarde zijn. Een regulier rolluik is vaak ook aan te passen naar een elektrisch rolluik door een speciale motor, zoals te bestellen op www.somfy.be, aan te laten sluiten. Voor velen een toevoeging van het gemak in huis, een veiliger gevoel en een lagere energierekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen