Diamanten bruidspaar Bert en Corrie van Gool- van den Hoever

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Op 24 januari 1962 trouwden Bert van Gool en Corrie van de Hoever. Natuurlijk werd deze diamanten mijlpaal gevierd en vanzelfsprekend kwam burgemeester Marina Starmans op felicitatiebezoek.

Bert komt oorspronkelijk uit Gilze, Corrie uit Rijen. De vader van Bert had een nieuwe brommer en Bert mocht er mee naar de Rijen rijden. Daar ging hij met vrienden ‘de meisjes’ opzoeken. Hij vroeg aan Corrie om achterop te gaan, maar die durfde niet echt, waarop haar zus Riet meeging. Later durfde Corrie het wel en zo is het allemaal begonnen. Dat was ongeveer in 1953. Bert ging later ook motorrijden en dat hebben ze samen veel gedaan. Ook reden ze samen veel sterritten met de auto.

Ze gingen altijd met de autoop vakantie, waarbij ze  zo’n beetje heel Italië doorkruist hebben. Later werden dat vliegvakanties. Zo zijn ze bijvoorbeeld in Amerika geweest tijdens het WK van1994, waar het echtpaar een ontmoeting had met Lois van Gaal.

Bert heeft jaren bij  Prisma gewerkt in de Prinses Irenestraat, daar was hij stikmeester. Later heeft hij een eigen schoenreparatiezaak gehad in Breda. Nu knutselt hij nog steeds op zolder met leer, tasjes, riemen maken. Corrie heeft bij de Curver gewerkt en ook thuis kindertuigjes, riemen gevlochten en schoenen gemaakt. Als echte voetballiefhebber heeft Bert altijd een seizoenkaart van NAC gehad, nu volgt hij ze nog op tv. Corrie zat jarenlang bij de hobbyclub, waar ze onder andere kaarten maakte.

Sinds 1994 hebben ze een stacaravan in Renesse. Ze kijken er altijd weer naar uit, als ze er in maart/april weer naar toe kunnen, maar langer dan 2 weken achter elkaar blijven ze niet, want ze willen dan toch weer de kinderen, kleinkinderen zien.

Bert heeft in 1999 een hartaanval gehad en Corrie, die nog nooit mobiel gebeld had, heeft toen de ambulance gebeld…hij heeft toen een aantal omleidingen gehad en is weer redelijk hersteld. Ook Corrie heeft het aan haar hart, hartfalen. In 2018 heeft Bert een bacterie in zijn bloed gekregen en dat is in zijn rechteroog terecht gekomen. Hij ziet er niets meer door. Gelukkig ziet hij nog genoeg met zijn linkeroog om nog auto te kunnen rijden. Corrie heeft in januari 2021 haar kleine teentje af moeten staan. Door een infectie na een wondje
moest hij eraf. Het echtpaar heeft dus best wel wat meegemaakt…

Maar ze zijn blij met hun drie kinderen Claudia, Tessie en Marc, hun 7 kleinkinderen en inmiddels 3 achterkleinkinderen en de 4e is op komst. Er is een receptie gepland voor 22 januari, maar ze zijn bang dat dat niet door kan gaan.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen