Actuele coronacijfers voor Dongen

Foto: Pixabay License/fotoblend

vandaag maakte het RIVM onder meer de actuele besmettingscijfers in Dongen bekend. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake was van 612 COVID-19 besmettingen in de periode van 6 januari tot en met 18 januari.

Daarmee maakte het aantal het besmettingen in Dongen, in lijn met de landelijke trend, een flinke sprong.  In de periode van 22 december tot en met 4 januari was er sprake van 274 besmettingen. Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM drie personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Er overleed volgens het RIVM in deze periode geen Dongenaar aan corona.

Vaccinatiegraad Dongen
Volgens het RIVM heeft in Dongen 90 procent van de volwassenen één prik gehad, terwijl 89 procent volledig is gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Dongen 81 procent deels gevaccineerd en 80 procent volledig. Het aantal gezette boosterprikken  is nog niet uitgesplitst terug te vinden poer gemeente. Landelijk is 53,3% van de 18-plussers geboosterd.

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen