Man meegenomen naar politiebureau wegens vernieling en rijden onder invloed

Foto:

Aan het eind van de middag op dinsdag 11 januari, kregen politieagenten van Team Langstraat een melding dat er een brommer zou worden vernield aan de Donk in Dongen. Ter plaatse bleek een man een brommer, van een vriendin die op een adres op de Donk op bezoek was, te hebben meegenomen en vernield.

Terwijl collega’s naar hem uitkeken, om de verdachte aan te houden, kwam hij vervolgens teruggereden met zijn auto. De politieagenten ter plaatse roken een sterke alcohollucht en lieten de verdachte blazen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarnaast werd hij aangehouden voor de zojuist gepleegde vernieling van de brommer. Hij werd ingesloten en zal later verhoord worden over het gepleegde strafbare feit.

Omdat de verdachte eerder meerdere malen met de politie in aanraking kwam voor rijden onder invloed, is in overleg met een OvJ (Officier van Justitie) besloten om het voertuig in beslag te nemen. De verdachte blies 865 ug/l, daar waar 220 ug/l de ondergrens is. Hierom is zijn rijbewijs ingevorderd.


Reacties

Cookieinstellingen