6 Tips die helpen om je startend bedrijf te laten bloeien

Foto: Unsplash.com/ Glenn Carstens-Peters

Advertorial Het beginnen van je eigen bedrijf is altijd spannend. Maar je hebt de eerst stap al gezet! Want je bent namelijk begonnen met ondernemen. Hierbij komt er veel op je af. Daarom is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten en te zorgen dat er structuur zit in je werkzaamheden. Zo hou je je hoofd leeg. Hierdoor kun je de focus houden op wat echt belangrijk is. Je startende bedrijf te laten bloeien!

1. Zorg voor structuur en duidelijkheid
Bij het starten van een bedrijf zit alles vaak in je hoofd. Je kunt zelf de lijntjes gemakkelijk aan elkaar knopen. In het begin is dit geen probleem, maar naarmate je bedrijf gaat groeien kan dit voor problemen zorgen. Je personeel weet niet wat er speelt als je het niet op papier zet. Wat voor jou als ondernemer heel duidelijk is kan voor een werknemer omslachtig zijn. Zorg ervoor dat je de processen binnen het bedrijf duidelijk opschrijft. Dit is niet alleen handig voor je (toekomstig) personeel maar ook voor jezelf.

2. De klant staat altijd op de eerste plaats
Bij het laten bloeien van je bedrijf moet je de klant niet uit het oog verliezen. Wat vaak mis gaat, is dat bedrijven teveel richten op het groeien dat ze vergeten waarom klanten naar hun bedrijf kwamen. Wat grote gevolgen heeft zoals je zelf kunt bedenken. Blijf daarom in contact met je klanten. Reageer op reviews positief en zeker negatief. Zo weet je waar klanten blij van worden en wat ze minder prettig ervaren. Daar kun je alleen maar van leren en zorgt ook voor extra klantenbinding.

3. Laat je zeker ontzorgen.
Het laten bloeien van een bedrijf is al moeilijk genoeg. Wees daarom niet bang om bepaalde taken uit handen te geven. Denk hierbij aan administratie of aangifte. Dit kan door een financial controller in te schakelen. Deze nemen lastige en vaak saaie taken van je over waardoor je volledig kunt focussen op het groeien van je bedrijf.

4. Neem je online zichtbaarheid serieus
Vandaag de dag kun je er niet omheen de online zichtbaarheid. Via de sociale media, Facebook, Instagram, Twitter en Tiktok. Daarvoor is de baan content manager in het leven geroepen. Deze persoon zorgt ervoor dat je perfect zichtbaar bent via de sociale kanalen.

5. Google is je allerbeste vriend.
Vergeet Google niet want hierdoor vinden (potentiële) klanten je het makkelijkste. Met Google mijn bedrijf ben je direct online vindbaar. Dit is ook handig als je een fysieke locatie hebt. Klanten kunnen dan gemakkelijk via Google maps de route naar je winkel vinden. Het geeft je een gratis zogenaamde ‘0’ positie in Google.

6. Zorg voor de juiste mensen op de juiste locaties
Het is in deze tijd makkelijker gezegd dan gedaan “het juiste personeel vinden”. Het is wel noodzakelijk voor het laten bloeien van je startende bedrijf. Ga op zoek naar mensen die hetzelfde denken als jezelf. Mensen die beter zijn op vlakken waar je zelf niet zoveel vanaf weet. Neem voor de beste mensen een kijkje op https://www.staan.nl/.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen