Boosterprik toevoegen in de CoronaCheck-app

Foto: Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0/Ellywa

Heel veel mensen hebben inmiddels hun boosterprik gehaald. Deze derde vaccinatie moet je zelf nog even toevoegen aan de CoronaCheck-app zodat je vaccinatiebewijs weer up-to-date is. Maar hoe precies moet je die boosterprik toevoegen?

Coronabewijs
De meeste mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, hebben inmiddels een coronabewijs (QR-code) aangemaakt in de CoronaCheck-app. Je gebruikt deze QR-code in de horeca, de culturele sector, of om op reis te gaan. Gebruik je de QR-code alleen in Nederland? Dan is het niet per se nodig om je coronabewijs te vernieuwen. De oude QR-code blijft (voorlopig) geldig. Reis je naar het buitenland? Dan is het wel noodzakelijk om de boosterprik toe te voegen aan de QR-code.

Boosterprik toevoegen in de CoronaCheck-app
Als je een boosterprik hebt gehaald, dan kun je deze toevoegen aan de CoronaCheck-app. Dit gebeurt niet vanzelf, maar het is wel eenvoudig:

  • Klik op het + rechtsboven in het scherm;
  • Log in met je DigiD;
  • Controleer of de booster in het rijtje staat (het kan zijn dat dit een paar dagen duurt);
  • Klik op Maak bewijs;
    Bij de QR-code staat dan 3/3.

QR-code op papier
Gebruik je een QR-code op papier die je zelf hebt aangemaakt? Doorloop dan dezelfde stappen opnieuw om de boosterprik aan een nieuwe QR-code toe te voegen. Kijk voor meer informatie op de CoronaCheck-website. Heb je een QR-code op papier die je van een instantie hebt gekregen? Bijvoorbeeld omdat je niet bij de GGD was geprikt? Vraag dan een nieuw papieren bewijs op bij dezelfde instantie. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Geen app en geen printer?
Bel 0800-1421. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar je zelf je coronabewijs kunt aanvragen. Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt: jouw BSN nummer en de postcode waarmee je staat ingeschreven bij de gemeente. Het bewijs wordt dan per post verstuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 werkdagen kan duren.

Bron: GGD


Reacties

Cookieinstellingen