Foto van de week 

Foto: Henk van Roode

Laat ik beginnen met iedereen die deze rubriek elke week met interesse leest, namens Fotoclub Dongen het allerbeste voor 2022 toe te wensen. Op de eerste plaats gezondheid natuurlijk, maar daarnaast ook inspiratie en creativiteit.

We zijn vorig jaar in april begonnen met de rubriek “Foto van de week” en hebben sindsdien ruim 40 foto’s van clubleden kunnen en mogen presenteren. De onderwerpen waren behoorlijk gevarieerd en de uitwerkingen idem dito. Ook in dit nieuwe jaar willen we jullie in deze culturele rubriek weer verrassen met fraai fotowerk van onze clubleden. Hopelijk komen dan ook enkele tot nu toe nog “onbekende” fotografen in beeld. Zij zitten zogezegd nog te wachten in de DOKA, de vroegere donkere kamer.

Sinds de laatste persconferentie mogen wij niet meer fysiek bij elkaar komen in dorpshuis de Geubel. Dat is jammer, maar het is nu eenmaal zo. Uiteraard hebben we een prima alternatief: de digitale ontmoetingen via de computer. We kunnen dus weer bestanden van onze foto’s insturen om ze “op afstand” samen te bespreken. U kunt de inleveringen via onze website (www.fotoclubdongen.nl) altijd bekijken.

Deze week laat ik een foto van mijzelf zien. Het is een afbeelding van de etalage van een boekwinkel in Maastricht. Ik liep er langs en werd getriggerd door de teksten op de achterwand in deze boekenzaak. Het uithangbord aan de voorgevel paste er prima bij. De trap in die winkel vond ik geweldig. Alleen moest er wel iemand gebruik van maken. Dus kon ik niets anders doen dan wachten. Er kwamen verschillende personen de trap op en af, maar dat was niet wat ik voor ogen had. Als je voldoende geduld hebt, komt datgene wat je hoopt zeker een keer voorbij. De stijgende man op de trap vormt een mooi tegenwicht voor het rechter gedeelte in de etalage. De rode omlijning maakt de foto volgens mij compleet. Ik ben in ieder geval blij dat ik toen een behoorlijke tijd gewacht hebt.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen