Prins Andreo LX: “We komen hier doorheen”

Foto:

In Weekblad Dongen van vandaag neemt Frank Snijders, alias Prins Andreo LX de pen ter hand om de Dongense carnavalsvierders een hart onder de riem te steken in deze lastige coronaperiode.

Dit jaar zwaai ik, Frank Snijders, als Prins Andreo LX voor het vijfde jaar de scepter over ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. Echter: corona houdt ons al 2 jaar in zijn greep en alle berichten voor de komende weken zien er, voor wat betreft onze carnavalsviering, niet goed uit.

Door Frank Snijders

De vraag is ook: blijven we hier de komende jaren (of wellicht voor altijd) last van houden? Over deze vraag ben en blijf ik optimistisch. Corona zal blijven, maar ik ben ervan overtuigd dat de kracht van het virus afneemt en de kracht van medicijnen tegen Corona toenemen. Ik hoop en verwacht dat we ons ‘normale’ leven weer terug gaan krijgen. Ik gun het iedereen ook: de mensen in de zorg, de ondernemers in Dongen (en dan in het bijzonder de ondernemers van Horeca Dongen), alle vrijwilligers die zulke mooie evenementen in ons mooie dorp kunnen organiseren, maar uiteraard iedere inwoner uit onze gemeente gun ik het leven zonder beperkende maatregelen.

Carnavalsvieringen
Als Prins koester ik in deze coronajaren meer dan ooit alle carnavalsvieringen die we tot 2020 met elkaar hebben mogen vieren. Vooral blij ben ik met de Grote Optocht die we op carnavalsdinsdag in 2020 alsnog hebben gehouden toen op zondag de harde wind de optocht parten speelde. Veel optochten in de regio waren verzet naar Halfvasten, maar wij hebben de beslissing genomen om hem op dinsdag te rijden. We hadden toen niet kunnen bedenken hoe goed dit uiteindelijk heeft uitgepakt.

Ouderwets carnaval vieren
In 2021 hebben wij als carnavalsstichting geprobeerd het carnaval in Dongen levend te houden. Veel carnavalsvierders kwamen met mooie initiatieven; heel bijzonder om mee te maken. Een persoon lijk hoogtepunt vond ik de zes uur durende televisie-uitzending op carnavalszondag van dit jaar. Alle facetten van het Peeënrijks carnaval hadden daarin een plekje en het is fantastisch dat wij als Stichting “de Peeënstekers” dit voor elkaar hebben gekregen.

Ik kijk ontzettend uit naar de tijd dat we weer ouderwets carnaval mogen vieren met elkaar en zoals eerder gezegd: dit gaat echt weer gebeuren! We moeten nog even doorzetten, hoe lastig dit ook is in deze tijd. Wanneer we positief blijven, blijven kijken naar wat er kan en mag en kunnen blijven genieten van de kleine dingen, dan komen we hier doorheen. Ik wens iedere Pee en Peeërin een mooi en vooral gezond 2022 toe. Pee Loof!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen