Koopmans vergeet gist in deel oliebollenmix: niet te gebruiken

Foto: Koopmans

De kersen op de taart vergeten, de krenten in de pap of de slagroom op de chocolademelk – het is vervelend, maar niet onoverkomelijk. De gist vergeten in de oliebollenmix is een ander verhaal. Het is Koopmans overkomen.

Koopmans Oliebollen Origineel
Wie met oudjaar zelf oliebollen wil bakken en daarvoor een bakmix van Koopmans in huis heeft gehaald, heeft wellicht pech. Aan een klein deel van de verpakkingen ‘Koopmans Oliebollen Origineel’ is geen gist toegevoegd, waardoor het beslag niet zal rijzen. Gelukkig is meer dan 99% van de Oliebollenmixen wel goed geproduceerd. De verpakkingen waarbij het niet goed is gegaan hebben de volgende THT (zie bovenzijde verpakking) 03-02-2022 en de productiecode: L212447 met de tijdsaanduiding tussen 02:30-08:30.

Gebruik de oliebollenmix niet
De producent adviseert onfortuinlijke kopers om de oliebollenmix niet te gebruiken en de bovenkant van de verpakking inclusief THT- en productiecode op te sturen naar Koopmans Consumentenservice, Antwoordnummer 7204, 3800 TE Amersfoort, met vermelding van naam, adres en rekeningnummer. Het aankoopbedrag wordt dan zo snel mogelijk teruggeboekt.

Niet zelf gist toevoegen
Het ontbreken van de gist is niet schadelijk, maar u krijgt er een keihard eindproduct mee dat zelfs in de verte niet op oliebollen lijkt. Zelf gist toevoegen is niet aan te raden, schrijft Koopmans op de website: “Wij adviseren om dit niet te doen, het zelf doseren van gist let erg nauw. Als er te veel gist wordt gebruikt zal het deeg sneller rijzen, ontstaan er bellen en krijgt het deeg een matige, poreuze structuur. De oliebol smaakt dan minder lekker. Bovendien kunnen er in de frituur gasbellen ontstaan waardoor de olie gaat spatten.”

KLIK HIER voor meer informatie

Reacties

Cookieinstellingen