De kracht van ICW: supplier compliance management

Foto: Pixabay License/Bru-nO

Ingezonden Als retailer heb je vaak te maken met derde partijen als leveranciers en kwaliteitsorganisaties. Het ICW is een platform dat wordt aangereikt om krachten te bundelen, waardoor bepaalde dingen, makkelijker, goedkoper en meer inzichtelijk worden. Wat ICW precies inhoudt en wat de kracht er achter is lees je in deze blog.

Wat is ICW precies?
ICW is een platform voor retailers waar de krachten gebundeld kunnen worden. Je kan er een eigen dossier aanmaken waarin je al je gegevens kan beheren. Per leverancier is het mogelijk om bepaalde gegevens als het gaat om performance en gemaakte afspraken allemaal op een rij te zetten. ICW bied je de mogelijkheid gebruik te maken van hun systemen. Je kan er veel dingen in stoppen. Hoe meer je er in stopt qua data, hoe meer je er uit kan halen en dingen inzichtelijk kan maken. Zo zou je bijvoorbeeld alle certificaten die je nodig hebt op dit platform kunnen vinden. Ze herinneren je er aan waar je aan moet voldoen en hoe dit getoetst kan worden. Zo kom je bij eventuele audits niet voor onverwachte verrassingen te staan.

ICW supplier compliance management
Via dit platform is het mogelijk je te verbinden met leveranciers door middel van ICW supplier compliance management. Samen kunnen jullie kijken naar hoe jullie de samenwerking zouden kunnen verbeteren door de rapportages die tot stand komen door het gebruik van het ICW platform. Zowel jij als jouw leverancier zal hier wijzer van worden en betere service kunnen verlenen naar elkaar toe.

Het beheer van de productgarantie
Het ICW platform maakt het mogelijk om samen met de inkopers en de leveranciers samen te werken door dossiers aan te maken waar alle benodigde informatie zichtbaar te krijgen. Hierbij kan je denken aan de kwaliteit waar een product aan moet voldoen bij levering. Voor alle partijen is dan inzichtelijk wat er verwacht wordt. Hierin kan je denken aan hoe het product geleverd moet worden, wat is de inhoud van een doos en hoeveel dozen worden er op een pallet of dolly gezet. Zijn er volume afspraken of niet en voor hoe lang loopt de samenwerking. Wanneer wordt er een nieuwe tender gestart waar de leverancier dan weer op in kan tekenen.

Door deze dingen digitaal vast te leggen en inzichtelijk te maken voor alle betrokken partijen is het voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt. Ook voor de opslag van de producten die geleverd worden heeft dit effect, want doordat je de afmetingen weet van het te ontvangen product kan je een ruimte kiezen voor opslag die geschikt is zonder dat je lucht op slaat.

Audit Management
Je kan ook gebruik maken van een module voor het Audit management. ICW werkt samen met een aantal externe partijen die jij tegen korting in kan zetten om dit op orde te hebben en te houden. Door samenwerking met allemaal verschillende partijen is het mogelijk kostenbesparingen te realiseren.

Conclusie
De conclusie die je kan trekken is dat je door middel van samenwerking via een platform als die van ICW je een heleboel voordelen op kan leveren. Je kan gebruik maken van een systeem dat door meerdere partijen gebruikt en onderhoud wordt, waardoor de kosten hiervan laag zullen zijn. Ook kan je gebruik maken van partijen die samenwerken met CIW als platform, waardoor je weer korting kan krijgen. Meer over ICW kan je vinden op hun webpagina. Zij bieden heel veel diensten aan die voor bijna alle ondernemers praktisch zouden kunnen zijn. Het feit dat je zelf kan kiezen van welke modules je gebruik wil maken maakt de samenwerking weer efficiƫnt.

Reacties

Cookieinstellingen