Gezien in Dongen: Nostalgische Kerststal

Foto:

Wellicht heeft u hem al gespot tijdens een wandelingetje in het centrum: de kerststal. En dan bedoelen we niet de Levende Kerststal op het Looiersplein, maar de prachtige nostalgische kerststal die te bewonderen is in de etalage van voorheen Paul de Groenteman.

Enkele jaren geleden hebben de Zusters van het klooster aan de Schoolstraat (Mariaoord) deze kerststal geschonken aan Scouting De Stormvogels. De kerstgroep bestaat uit grote gipsen beelden die toch zeker wel zo’n 70 jaar oud zijn. Normaalgesproken staat de kerstgroep tijdens de adventsperiode in de hal van het scoutinggebouw aan de Oude Baan waar de leden, vrijwilligers en overige gebruikers van het gebouw ervan kunnen genieten. Omdat er voor het tweede jaar rond de kerstperiode een lockdown is, kreeg een klein groepje van vrijwilligers het idee om de kerststal in een leegstaand winkelpand in Dongen te etaleren en zo mensen er toch van laten genieten. Na een paar belletjes kregen De Stormvogels te horen dat er een pand beschikbaar was.

Afgelopen week is de kerststal opgebouwd en is de etalage in kerstsferen ingericht. Met deze aankleding hoopt Scouting De Stormvogels dat u het al gezelliger wandelen vindt. Maar er is nog meer! Er is een klein wedstrijdelementje toegevoegd. Tel daarvoor alle aanwezige Stormvogeltjes in de etalage. Stuur uw antwoord naar [email protected] tezamen met uw naam en contactgegevens. Onder de juiste inzendingen verloot Scouting De Stormvogels enkele leuke prijzen. Na 1 januari 2022 maken we de prijswinnaars bekend! Maak daarom snel een wandelingetje langs het voormalige pand van Paul De Groenteman, Looiersplein 37.

Scouting De Stormvogels wenst u Fijne Kerstdagen en een Goed en Gezond 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen