Raad geeft Cinemaclub Dongen financieel steuntje in de rug

Foto:

De gemeenteraad heeft gisteren unaniem besloten om de Cinemaclub Dongen € 5.000 te geven zodat de club een DCP-projector aan kan schaffen.

Daarmee kan de filmclub de status van een officieel en volwaardig filmhuis krijgen. En dat betekent onder meer dat nieuwe films direct kunnen worden vertoond, terwijl daar nu een wachttijd van 5-7 maanden voor staat. Het geld komt uit het zogeheten ‘potje van de raad’, een jaarlijks budget van € 75.000, dat de raad naar eigen inzicht mag besteden. In dat potje zit voor dit jaar nog € 18.000.

Door: Bernadette Klerx

De nieuwe DCP( Digital Cinema Package)- projector kost in totaal € 50.000, maar het grootste gedeelte heeft de Cinemaclub zelf al bij elkaar gesprokkeld: door subsidies, eigen middelen en sponsorgelden. Het laatste restje van het benodigde bedrag, de € 5.000, bleef echter het struikelblok. Een motie, ingediend door D66, PvdA, Ouderenpartij, CDA, Volkspartij Dongen, en later ook nog gesteund door de VVD, bracht uiteindelijk de oplossing.

De raad was van mening dat de Cinemaclub een belangrijke bijdrage levert aan het culturele aanbod in Dongen. En ook het feit dat een DCP- projector de mogelijkheid biedt om kinderfilms en documentaires aan te bieden, was voor de raad een belangrijk argument. Daardoor wordt een maatschappelijk belang gediend, zo vond de raad.

Cinemaclub Dongen trekt ruim 2400 bezoekers per jaar en biedt in Dongen de enige vaste mogelijkheid om films te zien. De films worden wekelijks vertoond in de theaterzaal van de Volckaert en hebben meestal een cultureel of maatschappelijk thema.

 

Reacties

Cookieinstellingen