Foto van de week

Foto: Corry van der Rijken

Twee weken geleden lieten wij een foto zien van Cor Bels, die gemaakt is naar aanleiding van een mentoraat. Een begeleidingstraject vanuit de Fotobond door een mentor, in dit geval Pieter van Leeuwen. Deze week wordt een ander clublid belicht, die ook meegedaan heeft aan dit traject, namelijk Corry van der Rijken. In de 1e bijeenkomst van een serie van 5 werd de vraag gesteld: Wat wil je eigenlijk?

Corry had een tijdje geleden een expositie van Beatrice Waanders bezocht onder de titiel “The soft world”: creaties van wol van allerlei schapenrassen, die zij bewerkte door te vilten. Dat was voor Corry het uitgangspunt, nl. een collage maken van stof die je wilt voelen, die je wilt aanraken. De eerste stap was het fotograferen van allerlei stoffen in een atelier, een wol-winkeltje, een textielmuseum en de LocHal in Tilburg. Ze kreeg een tip om er vierkante foto’s van te maken met het accent op structuren en verbanden. Het werd zowaar een collage, maar was er niet content over. Wellicht bood een verhaal over de verwerking van stof meer uitkomst.

Ze ging naar Berry Boelens, de plaatselijke fotograaf in Dongen, om foto’s van 5×5 te laten afdrukken en al pratende kwamen ze uit bij een weefgetouw. Met behulp van een computer liet hij haar zien dat je wel zeker iets met die stofjes kon doen. Dat was een echte “eye-opener” voor Corry, een zetje in de goede richting om door te gaan. Het moest iets zijn met verbinden, met doorlopen. En bovendien ook nog de aanschouwer uitnodigen om “te voelen”. Niet echt natuurlijk, maar wel de sterke behoefte om het aan te raken, om het te voelen.
Uiteindelijk resulteerde haar mentoraat in een 3-luik, welke ze op een clubavond gepresenteerd heeft. Niet alleen de foto’s, maar uiteraard ook het boeiend verhaal dat ik hierboven beschreven heb.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

Reacties

Cookieinstellingen